Så skapar du balans i ditt liv steg för steg PDF Utskrift E-post
2015-03-30
Du har mycket att vinna genom att definiera vad balans i livet betyder för dig. Ökad hälsa, ökade intäkter, bättre prestationer, mer närvaro med dina nära och kära? Vissa vill ha balans mellan företagande och privatliv och balans mellan utgifter och kostnader. Men många vill även ha mer balans i hela livet. Här får du konkreta tips för dig som vill göra begreppet ”balans” mer tydligt för dig själv. Balans i livet

Vad menar du med mer balans?
Begreppen kring balans kan lätt bli otydliga eftersom vi alla lägger olika definitioner i orden. Därför är det viktigt att tydliggöra vad just du faktiskt menar i din begreppsvärld. Om vi inte själva definierar det tydligt för oss själva har vi dels svårt att kommunicera det till oss själva men även till andra. Och inte minst, att uppnå det. Här kommer därför konkreta tips för dig som vill göra begreppet ”balans” mer tydligt för dig själv. Det ger dig även ett mer mätbart och konkret mål för att kunna mäta att du faktiskt är där du vill vara i just den här frågan.

Gör så här:

1. Boka in en tid med dig själv.
Det är viktigt att du bokar in tid med dig själv för reflektion. En stund bara för dig utan att bli störd. På så sätt får du tänka klart dina tankar och låta tankarna få ta den tid de behöver.

2. Ta fram något att skriva på.
Kanske har du en bok du skriver i just för dig själv kring denna typ av frågor? Eller så föredrar du din dator? Vilket spelar ingen roll. Gör det som passar dig bäst. Fundera över ”balans i livet”.

Beskriv för dig själv vad det mer konkret innebär för dig att ha balans i livet. Inom alla dina områden i livet eller inom de områden du tycker är viktigast.

 

Jenny Andersson Coach
Jenny Andersson | Skribent inom personlig utveckling
www.jenny-andersson.se | Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa denStäll dig själv följande frågor:
Vad menar jag mer konkret med ”Balans i livet”? (Ta de olika delar du vill fundera kring)

Vad innebär det i handling för mig?
Vad gör jag mer konkret då jag har balans i livet?
Vad ser jag då jag har balans i livet? Och mer?
Vad hör jag när jag har balans i livet?

3. Mätbara mål
Nu när du definierar detta vet du mer konkret vad det innebär för dig. Det är också enklare att veta var du står idag om du definierar nöjdhetsgraden för dig själv. Svara därför på följande frågor!

Var är du idag på en skala 1-10? (1 är inte nöjd alls och 10 är jättenöjd) Var på skalan vill du vara för att känna dig nöjd? (måste inte alltid vara en 10:a)

4. Några första steg.
Vilka enkla första steg kan du göra som är avgörande för dig att nå ”balans”? Skriv ner tre saker du kan göra redan idag och när du vill börja med det.

5. Dela gärna det du kommit fram till med någon. Då du berättar om vad du vill och hur du tänker i dessa frågor skapar du en större möjlighet att faktiskt ta dig dit du önskar. Du kan även fundera på om du har någon i din närhet som kan stötta dig för att få det som du vill ha det.  


 

Fler balanserade tips:

>> Webbkurs: Konditionsträning som stresshantering

>> Vad 50 shades kan lära oss om livsbalans

>> Fyra tips för att stressa balanserat

>> Tänk nytt, få nytt - ändra ditt tankefokus


         

 

Senast uppdaterad ( 2015-03-30 )