Lyssna på din magkänsla - fatta beslut därefter PDF Utskrift E-post
2016-03-01
Många, faktiskt på tok för många lyssnar inte på sin magkänsla alls. De har den, de känner på den - men tar inte in att de har allt att vinna på att faktiskt också lyssna på den och följa den. Om du tänker tillbaka i ditt eget liv, har du haft några situationer där du haft en stark känsla i magen samtidigt som ditt förnuft har sagt en annan sak - vilken av de två har du lyssnat på? Lita på magkänslan

Känslan i magen står för din inre visdom
Har du varit med om att du känt en sak, men tänkt en annan och sedan bestämt dig för att lyssna på tankarna? Efteråt har det visat sig att du skulle ha lyssnat på din magkänsla istället. Vi tror oftast att förnuftet är det som leder oss rätt, men sanningen är den att känslan i magen står för din inre visdom. Den är oftast mycket klokare än ditt huvud, eftersom den är uppkopplad till helt andra källor än vad du är tankemässigt. När man intervjuar dokumenterat framgångsrika personer om beslutsfattning - så säger 100% att det avgörande i besluten just är "magkänslan"!

Öva på att lyssna på din mage
Börja med att först öva på små beslut om du tycker att det är läskigt att inte fatta beslut med bara huvudet. Får du dessa två att samarbeta - har du så mycket större chans att göra rätt val, redan från början. Många gånger kör vi över oss själva just av denna anledning, att vi tar in alla måsten och borden och stämmer av dem med alla förväntningar andra har på oss. Men framförallt de som vi själva har på oss för att passa in, för att känna oss ”lyckade”. För att se lyckade ut utifrån. 

Yttre omständigheter som för många är så viktiga att de kör över det de egentligen känner i sin mage är det rätta.

Lili Öst

Lili Öst | www.liliost.se
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Övning = tydliga vägar
Magkänslan ska man öva på att söka i lugn och ro, så den inte förväxlas med en känsla av oro, rädsla inför något nytt etcetera. Är det ett viktigt beslut du behöver göra, som handlar om något som kanske känns lite osäkert och läskigt, är det viktigt att du för en inre dialog vid fler tillfällen än ett, om vad känslan i magen står för.

Frågar vi får vi oftast svar. Men för att höra svaren vi får behöver du sakta ned och lyssna in. Just den fasen hoppar alltför många över. Fasen där vi landar, reflekterar och kommunicerar inifrån och ut – utifrån och in. Se till att göra plats för den, så att du övar på att höra vad din mage säger dig. Ju mer du övar, ju tydligare kommer det bli för dig att välja rätt väg.


>> Gå webbkursen: Bli pilot i ditt liv

 

>> Få balans mellan karriär och privatliv

>> 5 tips till ett positivt "Må bra-konto"

>> Lär dig tänka positivt

         

 

Senast uppdaterad ( 2016-03-01 )