Lär dig tänka positivt PDF Utskrift E-post
2010-07-07

Har du någon gång känt att det är så mycket måsten och högen ständigt växer ? Har du upplevt att det är mest hjärnan som stressar, att tankarna överhopar sig? Lösningarna verkar lysa med sin frånvaro trots att du tänker så det knakar? Vänner, familj och kolleger verkar alla vilja ha din fulla uppmärksamhet samtidigt – det känns som om du inte räcker till? Vad kan vi då göra åt detta fenomen?

Tänk positivt

Vi är alla produkter av våra anlag och erfarenheter och därför gäller det att finna sätt och metoder som utnyttjar våra mänskliga förutsättningar.

Vi människor är av naturen nyfikna och vill se både mening och mål med det vi gör, det är känslan av sammanhang vi söker.

Hjärnan är av naturen lat och vill mest ha kul. Tänk om vi bara kunde mata vår hjärna med kul saker som bra frågor till exempel? Hjärnan är en associationsmaskin den har svårt att förstå orden inte och aldrig. Tänk inte på en rosa elefant, jag sa tänk inte på en rosa elefant. Gick det bra?

Så vad händer då om du säger till dig själv – jag ska inte stressa, jag ska inte jobba över, jag ska inte hoppa över måltider, jag ska inte bli nervös, jag ska aldrig mer göra så?

Beställ den resa som du verkligen vill ha och inte någon annan, annars är det som att gå in på en resebyrå och beställa en resa till London om du vill till Stockholm. Det kan låta hur enkelt och banalt som helst, men tänk om det är så att genom övning blir du bättre.

 


maritza_molin.jpg


Maritza Molin l UNICO Ledarskap & Topfloor
www.unicoledarskap.se
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den  

Rädslor är det som styr många människors beteende och endast 8% av allt vi oroar oss över är befogat så var modig och inte rädd.

Detta oroar vi oss mest över i allmänhet:

Saker som aldrig kommer att hända – 40% 

Saker som har hänt och inte går att ändra på – 30% 

Obefogad oro över vår hälsa – 12% 

Oro över småsaker – 10%

Så vad är bra frågor för dig och vilken resa behöver du beställa för att komma dit du vill och önskar?

Jag kommer att vakna utvilad och pigg, idag känner jag mig lugn och harmonisk, jag duger precis som jag är, jag unnar mig själv tid för mat och återhämtning etc. Gör det någon skillnad och spelar det någon roll? Så var nyfiken, beställ resan du vill ha, bygg dina mentala muskler och ha kul under tiden! 

 >>Gör även Maritzas mentala övning för att komma i balans  

Senast uppdaterad ( 2010-07-07 )