Omstart - vad ska jag satsa på? PDF Utskrift E-post
2017-01-12
Det nya året innebär att många ägnar tid åt eftertanke och känner att de vill göra någonting nytt. Detta är helt naturligt. Det är så vi människor fungerar. Vi är nämligen i ständig utveckling och i behov av förändringar. Det kan vara en smygande känsla som vi tillslut inte kan ignorera. Ibland kanske vi bara vill fortsätta med det vi gör men vill justera det på vägen. Här får du 18 kraftfulla frågor för en omstart. kvinna_med_kalender.jpg

 

Samla ihop din kraft, här och nu för att skapa den förändring du önskar. Eftersom allt är i ständig förändring, näringslivet, naturen, människor, känslor, ja hela livet, är det en naturlig känsla för oss alla att ha lusten att utvecklas och förändras. Det är en bra tid att göra förändringar, här och nu. För nu är ju den enda tiden du aktivt kan agera i, göra medvetna val kring och skapa action för det du önskar att närma dig eller uppnå. Det är den enda tiden du lever, här och nu i ögonblicket. Inte igår och inte för fem minuter sedan, utan här och nu.

Ofta skjuter vi upp saker. Tänker att vi gör det sen, eller hoppas att någon annan tar tag i det där som skaver, så att du själv slipper göra ett aktivt val. Vi märker tillslut oftast att det mycket sällan är så. Och blir det så ingår du ju snabbt själv i någon annans plan, inte din egen.

Genom att agera här och nu och göra saker medvetet kommer du att skapa de förändringar du önskar. För att få klarhet i vad du vill satsa på behöver du först och främst gå till dig själv och hitta svaren. För att skapa en riktning. Du har alla svar inom dig.

 

Jenny Andersson Coach
Jenny Andersson | Skribent inom personlig utveckling
www.jenny-andersson.se | Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa denGör så här: Boka in tid i lugn och ro med dig själv. Där du har möjlighet att sitta helt ostört. Det är du värd!

Du behöver ta dig tid för att kunna tydliggöra och lyssna på vad som är sant för dig själv och vad du vill. Genom att ställa en rad med frågor till dig själv och vara lyhörd emot vad som kommer för svar tydliggör du vad du vill satsa på. Det är alltid den viktigaste början, att lyssna på dig själv, din inre röst och var du har din glädje och motivation. Genom att göra aktiva val skapar du din egen lycka på vägen. Ta fram din dator eller ett papper att skriva på. Svara på följande frågor och se vad du hittar för svar inom dig. Med nyfikenhet, vänlighet och i acceptans med dig själv, vad det än är som kommer till dig.

18 kraftfulla frågor för en omstart
1. Hur är det i ditt liv just nu? (Inte förra veckan eller imorgon, utan just nu.)
2. Vad är de viktigaste delarna att bli medveten om?
3. Så, vad är det du vill?
4. Hur ser det ut när du har det så som du önskar?
5. Vad är det du känner när du har det så?
6. Vad säger du till dig själv då?
7. Vad är det du trivs med i ditt liv just nu?
8. Och vad vill mer ha mer av?
9. Hur kan du behålla det du trivs med in i det nya?
10. Och vad vill du släppa taget om?
11. Vilka effekter kommer det att ge dig? (Positiva och negativa)
12. Vad behöver du justera på vägen för att det ska passa in med dig som person?
13. Och vad behöver du justera för att det ska passa in ännu bättre i ditt liv som helhet?
14. Så vad har du nu tydliggjort för dig själv?
15. Hur vill du göra för att starta igång det här?
16. Och vad vill du göra mer?
17. När vill du börja?
18. Hur hänger det här ihop med ditt övergripande mål?  


Webbkurser vi tror du gillar:

>> Väx genom utmaningar

>> Bli pilot i ditt liv

 

Få mer inspiration inom balans:

>> Hitta dina talanger - boosta din business

>> Så skapar du balans och lycka

>> Tänk nytt, få nytt - ändra ditt tankefokus


         

 

 

Senast uppdaterad ( 2017-01-12 )