Så får du en God Jul och ett Gott nytt år PDF Utskrift E-post
2016-12-19
Känner du dig stressad inför jul och alla planer för kommande år? Här presenterar Driftig.nu fem tips på hur du ska hitta julefriden och hur du kan vända dina tankar så att det jobbiga känns mer hanterbart. Tipsen kommer från Marianne Pettersson, Driftigs skribent inom personlig utveckling.
julefrid
Våga bryta mönster
Vanans makt kan vara svår att bryta. Och då är det värt att avsätta 60 minuter för att sätta plus och minus på sina vanor. Allt för att se om de stjälper mer än hjälper. Ett sätt att bryta gamla vanor är att göra precis tvärtom, för då får du chansen att upptäcka nya strategier.

Tacksamhet
Att vara tacksam är ett av de mest effektiva sätten att öka sin känsla av lycka. Genom att fokusera på det som vi är tacksamma över så skapar vi en bra inre känsla i kroppen. Det finns forskning som visar på tydliga samband mellan tacksamhet, empati, hoppfullhet och ökad lyckad. Det hjälper oss att hantera stress, stärka sociala band och uppskatta livets goda sidor. Samtidigt minskar vår oro, avundsjuka och vårt behov av att jämföra oss med andra.

Avsätt en gång i veckan till att anteckna tre till fem saker du är tacksam över just nu för att öka din lyckokänsla.

Hitta en lösning
Problem är till för att lösas, och det finns alltid en lösning om du väljer att engagera dig. Det är viktigt att komma ihåg att det förflutna inte är detsamma som framtiden så gör inte misstaget att fastna där. Se slutet av året som en nystart istället för att vänta tills januari. Du kan när som helst förändra hela ditt liv genom att fatta ett nytt beslut. Här och nu är ett bra tillfälle att börja träna, minska din stress och sätta nya positiva mål.    

Marianne Pettersson Personlig utveckling
Marianne Pettersson | Mental Coaching AB
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Årets sista utmaning
Skriv ned fem bra saker om din chef, fem bra saker om din närmaste kollega och fem bra saker om en ”besvärlig” familjemedlem. Studera deras positiva egenskaper, bli inspirerad och skriv därefter ned dina framgångsrika egenskaper. Fyll på med fler positiva kvaliteter efter hand. Din inspirationslista ska du ha lättillgänglig, men i skrivlådan på din arbetsplats.

Julstrategi
– Gilla läget: släpp alla orealistiska krav både på dig själv och på din omgivning.
– Team-work: ha familjeråd och dela upp allt julstök solidariskt mellan varandra.
– Slappna av: avsätt dagligen 15 minuter till meditation, eller lyssna på avslappningsband.
– Ha roligt: njut av både stora och små upplevelser. Se december månad genom barnens förväntansfulla ögon. 

 

 

>> Få balans mellan karriär och privatliv

>> Så gör du ett personligt årsbokslut!

>> Framgångsfaktorer för en bra livsstrategi

 

Senast uppdaterad ( 2016-12-19 )