Dra nyttan av julhysterin - så säljer du mer PDF Utskrift E-post
2011-11-22
Så hur kan du som företagare dra nytta av köphysterin kring jul? Det är nu som allt ditt tidigare arbete under året med att trimma din webbsida och webbshop till topplatser i Google belönar sig. Här får du tips på hur du får dina besökare att handla julklapparna av just dig istället för att gå vidare till nästa webbshop.  Är du redo för julhandeln?

För många företag är julhandeln den tid på året som inbringar största delen av årsinkomsten, speciellt inom detaljhandeln. För leksaksaffärer kan julhandeln, december månad, stå för så mycket som en fjärdedel av årsinkomsten. Men några extra trick kan boosta din försäljning ännu mer.

Pris är inte allt
Din första tanke kanske är att sänka priset? Men snarare vinner du på att plocka bort frakten eller erbjuda snabbare leverans utan ökad kostnad. Speciellt de kunder som väntar till sista minuten kommer att tacka dig. Genom att ha generösare returvillkor för inköp gjorda under julhandeln skapar du en trygghet för kunden som förstår att det inte blir krångligt ifall det blev fel julklapp.

Gör det lätt
Att handla på nätet ska alltid vara lätt men runt jul är det läge att leverera lite extra som gör att det blir ännu lättare. Lyft fram din butiks bästa julklappstips och se till att ha bra texter som beskriver dem, inte bara produktfakta. Och prata om produkterna inte bara på din webbshop utan på din blogg, din Facebook sida, din Twitter ström. Se till att dina produkter syns. Genom att gruppera dina produkter i kostnadsintervall gör du det lättare för kunden att hitta rätt med minimalt antal klick och kunden har lättare att komma till avslut.

Jag behöver väl inte ens nämna presentkort eftersom det är så självklart.

Maria Öst

 

Maria Öst
Omaca.se | Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Nå rätt kund i rätt tid
En del av dina kunder kommer att vara ute i god tid med sin beställning, andra kommer att komma i sista minuten. Hur når du dessa olika grupper på bästa sätt? Vilka budskap fångar dem? Du bearbetar självklart din redan existerande kunddatabas men glöm inte Google AdWords och Facebook annonsering. Och glöm inte av att efter jul kommer mer julhandel och du har öppet 24/7 medan dina konkurrenter med fysisk butik har stängt några dagar. Dra nytt av det.

Räkna hem
Eftersom du under året optimiserat din webbshop och ställt upp försäljningsmål så följer du upp dem hela tiden under julhandeln och justerar direkt om en kanal inte presterar som förväntat. Efteråt analyserar du resultatet och drar slutsatser om vad som fungerade bra och vad som fungerade mindre bra. Och där har du din plan för nästa år.

Men du som inte har en webbshop då? Kanske inte ens en webbplats? Dags att skaffa en. Företag som har en hög webbnärvaro växer dubbelt så snabbt som företag med låg webbnärvaro. Och nästa jul drar du nytta av köphysterin.

  

>> Webbsajt - inte detsamma som att synas på nätet

 >> Är din webbshop redo för julruschen?

>> Minska julstressen - Få mer tid till annat

Senast uppdaterad ( 2011-11-22 )