Företagande
De bästa gratisverktygen för din onlinemarknadsföring
2016-08-30
Finns det något bättre än genvägar? Istället för att ta den långa vägen kan smarta genvägar i form av verktyg hjälpa dig att arbeta mer effektivt och snabbare. Med tanke på hur mycket vi företagare har att göra under en arbetsdag så är det guld värt att kunna spara dyrbar tid. Dessutom är nätet fullt av gratisverktyg som många gånger är minst lika bra som de som kostar pengar. Här är tio tips. onlinemarknadsforing.jpg
Läs mer...
 
Höj priset! 3 enkla steg för att få bättre betalt.
2016-08-15

Antingen säljer du mer till fler. Eller så höjer du priset. Att höja priset låter enkelt men triggar många känslor. Endast tanken på det kan hindra många enkla och praktiska affärsbeslut. Hur gör du? Vad säger du? Vad är du rädd för? Här får du tips på hur du i tre steg höjer priset på ett smart sätt.

Höj ditt pris i tre steg
Läs mer...
 
Fler kunder med rätt priser
2016-08-15
En bra prissättning förutsätter att vi vet varför vi sätter de priser vi gör. Det i sin tur kräver en del jobb: både marknadsresearch, och att vi noggrant tänker igenom vad vi vill uppnå med våra företag. En grund som är värd att lägga: genomtänkta priser gör det lättare att få in både fler och rätt kunder. Här är 5 frågor och svar kring prissättning. Fler kunder med rätt prissättning
Läs mer...
 
Kom bort från jobbångesten efter semestern- 4 konkreta tips
2016-08-05
Semestern lider mot sitt slut och det är dags att ladda inför jobbstarten. Är du en av alla dem som våndas inför ännu en höst med samma arbete? Då ska du fortsätta läsa. Här kommer nämligen fyrstegsguiden för dig som har ett beslut att fatta: är det dags att ta steget mot något nytt? effektivitet_pa_jobbet.jpg
Läs mer...
 
Kom bort från jobbångesten efter semestern- 4 konkreta tips
2016-08-05

Snart är det dags att deklarera företaget. Årets alla affärshändelser ska samlas och avrapporteras till Skatteverket. Det är nu du är tacksam för att du bokförde löpande precis som man ska enligt bokföringslagen. Är alla uppgifter är på plats och du har en enkel verksamhet så är det enkelt att deklarera.

Är det första gången du deklarerar ditt företag så läs den här grundläggande guiden för bättre överblick. 

  • Vad är det som ska deklareras?
  • Vilka blanketter ska jag använda? 
  • Vilka rapporter behöver jag ta ut?
  • Vad är bokslut?
  • Kort om skatteplanering

Har du ett redovisningsprogram får du hjälp att välja rätt blanketter och rapporter direkt i programmet. 

Läs mer om deklarera företag här…

effektivitet_pa_jobbet.jpg
Läs mer...
 
3 magiska frågor som får kunden att svara JA
2016-06-01

Har du presumtiva kunder som verkar intresserade men som inte köper något? I så fall är du inte ensam och det är inget fel på dig eller ditt erbjudande. För att få ett JA måste personen i fråga förstå värdet av det du erbjuder, vad det innebär och vilken nytta de har av det, för att de ska satsa sina pengar på dig. Här presenteras tre frågor som får kunden att säga JA.

Frågorna som får kunden att säga ja
Läs mer...
 
Sex fällor att undvika i säljarbetet
2016-05-31

Oftast jobbar vi på i vardagen och hinner inte fundera så mycket på om vi har rätt riktning eller styrfart. Viktigt är att ibland sätta oss ner och ta tempen på säljarbetet. Vad behöver göras, förändras eller vässas? Här får du tips på sex vanliga fällor du ska undvika i säljarbetet.

Sex fällor att undvika i säljarbetet
Läs mer...
 
Så får du gratis PR som entreprenör
2016-05-24

Satsar du på PR så vill du bli intervjuad av journalister och bli omskriven i tidningen. Med andra ord: PR är vad du förtjänar och reklam är vad du betalar för. Journalister är fortfarande beroende av pressmeddelanden för att fylla mediekanalerna med innehåll. Men det kan vara bra att veta att en redaktion kan få uppemot 300 pressmeddelanden på en dag. Såhär gör du för att öka dina chanser att bli omskriven.

tidninga_business_pr.jpg
Läs mer...
 
Skulle du vilja vara kund hos dig själv?
2016-05-22

Alla företagare behöver ständigt tänka över de olika kanaler de använder för att berätta för kunden att de finns. Med kanaler menas den stora bukett av möjligheter vi använder oss av för att förbereda kundens val av oss inför ett köp. Skulle du vilja vara kund hos dig själv? Här ger Ulla-Lisa Thordén dig sex steg till självinsikt och mer försäljning.

yes_no_rod.jpg
Läs mer...
 
Så blir du en framgångsrik talare - 5 tips
2016-05-20

För att lyckas som föreläsare och talare finns vissa grundnycklar att känna till. Vad är det som fångar intresse och hur ska man egentligen avsluta? En av Sveriges främsta föreläsare är Annika R Malmberg Hamilton. Hon föreläser för fulla hus och har ständigt en fullbokad kalender. Här får du hennes 5 nycklar till att bli en framgångsrik föreläsare.

bli en bra talare
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Resultat 31 - 40 av 595