Företagande
Driftig tipsar: Säg upp dig snyggt
2008-08-04

En del i starta eget-processen kan vara göra-slut-processen. Göra slut med jobbet - säga upp sig - för att satsa på sitt nya, egna.
Tidningen Chef skriver hur du gör det så snyggt som möjligt. Och hur de riktigt fula sätten ser ut.

samtal_ram.jpg
Läs mer...
 
Driftig tipsar: Skänka pengar till välgörenhet
2008-07-31

I Driftigs forum undrar en del vad som gäller om du vill skänka en del av dina intäkter till välgörenhet. Säg att tio kronor av en hundralapp ska gå till välgörenhet. Hur mycket kostar det då företaget?
Driftig.nu har pratat med Skatteverket.

unicef2_ram.jpg
Läs mer...
 
Rese-vd vill ha fler kvinnliga gruvarbetare
2008-07-25

- Pajala lider en stor brist på kvinnor, säger Kjell Eriksson (bilden), vd vid reseföretaget R-Line med dotterbolaget Pajala Resebyrå. Han anser att det kanadensiska gruvbolaget Northland Resources bör prioritera kvinnliga gruvarbetare, om de öppnar en gruva.

kjelleriksson_ram.jpg
Läs mer...
 
Driftig tipsar: Nätverka dig till framgång
2008-07-17
Ett brett nätverk kan ge dig ett nytt jobb, nya idéer och en roligare fritid. Chef.se presenterar kommunikationsexperten Katarina Widoffs tips på hur du blir bäst på att nätverka.
Enligt henne går 75 procent av alla tjänster till en person som redan ingår i arbetsgivarens nätverk.
katarinawidoff_ram.jpg
Läs mer...
 
Driftig tipsar: Skapa en bra vision
2008-07-16
Ikea har en bra. Tetra Pak likaså. Fords var bra tidigare men nu har den blivit otydlig och företaget slåss för sin överlevnad.
Bra visioner ger energi – inte minst i mindre företag. Spana in tips från Öhrlings PricewaterhouseCoopers.
ikea_ram.jpg
Läs mer...
 
Driftig tipsar: Så lyckas du med e-handel
2008-07-14

Posten har tillsammans med Handelns Utredningsinstitut (HUI) tagit fram foldern "22 framgångsrika e-handlare". Syftet är att visa på den potential som internet innebär för detaljhandeln.
I foldern hittar du goda råd och framgångsrecept från svenska entreprenörer som lyckats på nätet.

folder_ehandlare.jpg
Läs mer...
 
Missa inte: Veckans företag, bloggtips och krönikörer
2008-06-30

I dag kan du se Veckans företag - BellaCom - i sin helhet. Under fliken Bloggar hittar du smarta tips för ditt bloggande. Nu tar krönikörerna sommarledigt och är tillbaka den 4 augusti. Vissa väljer att skriva ändå - och på Driftig.nu hittar du nyheter hela sommaren.

sommar.jpg
 
Så här skapar du mer trafik till din blogg
2008-06-25
Att få massvis med besökare till sin blogg är något som många drömmer om. De stora bloggarna kan dra hundratusentals besökare i veckan och visst blir man lite avundsjuk? Nu kanske inte alla bloggar kan attrahera den mängden läsare men många skulle kunna få avsevärt fler besökare inom sin nisch. Bloggproffs.se har sammanställt en lista på saker som kommer att ge dig mer trafik. Läs även Så börjar du blogga professionellt med tips och ordlista för dig som är ny bloggare.
blog_gron.jpg
Läs mer...
 
Umeås studenter bäst på socialt entreprenörskap
2008-06-19
Umeå universitet försvarade sin titel som svenska mästare i Socialt Entreprenörskap för studenter. Det blev klart i går när SIFE arrangerade den nationella tävlingen för femte året i rad. sife_umeavann.jpg
Läs mer...
 
Inspiration: Utanför Sveriges gränser
2008-06-17

Nya franska företaget Abilmo har jobbat fram ett hopfällbart hotell – perfekt designat för stora och temporära evenemang. Företaget erbjuder 12 kvadratmeter stora hotellrum med golv och möbler i trä, badrum med toalett, dusch och varmt vatten. Tanken är att det mobila hotellet ska användas vid event som festivaler, seminarier och sportevenemang.

Läs mer...

abilmo_ram.jpg
 
<< Första < Föregående 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Nästa > Sista >>

Resultat 521 - 530 av 595