Företagande
Julklappar från chefen
2007-12-12
För de flesta är det viktigare att få höra av chefen att man har gjort ett bra jobb än att få en pryl i julklapp. Men många företag fortsätter att ge sina anställda opersonliga julklappar. Här hittar du julklapparna som gör dig populär som arbetsgivare men även vad du ska undvika för att inte göra bort dig. Ett problem som singelföretagare inte har! julklapp_chefen.jpg
Läs mer...
 
Ta tempen på ditt företag
2007-12-12
Året börjar närma sig sitt slut och det är dags att utvärdera det som varit. Hur går affärerna egentligen? Det är extra viktigt för företag som fortfarande är relativt unga. Ta hjälp av Almis checklista för att se vad du behöver åtgärda. temperatur.jpg
 
Läs mer...
 
Vad vi svenskar tycker är status
2007-12-10
I Sverige är vi duktiga på att tycka att gräset är grönare på andra sidan. Analysföretaget United Minds årliga Statusnavigator visar på vad vi svenskar anser ger status och i år kan man även jämföra det med statusmarkörer i Ryssland och USA. I Sverige är bland annat allmänbildning och att vara en god förälder eftersträvansvärt.  status_pengar.jpg
Läs mer...
 
Konsthantverkscentrum
2007-12-07

konsthantverk.jpgStiftelsen Konsthantverkscentrum (KHVC) är Sveriges största organisation för professionella konsthantverkare. De flesta konsthantverkare är egna företagare, och måste därför lägga en hel del tid på att marknadsföra och sälja det de producerar. Läs mer om KHVS:s arbete för företagande inom konsthantverksbranschen.

Läs mer...
 
Bättre affärer på Internet
2007-11-28
Hemsidan blir en viktig kanal för bättre affärer om du lär dig utnyttja kraften i Internet. Locka in kunderna genom att använda din ingångssida som ett skyltfönster till exempel. Fler tips för en lyckad sajt kan du läsa om här.
1@.jpg
Läs mer...
 
Skydda ditt företag
2007-11-23
Det kan vara farligt att vara företagare. Bluffmakarna och skojarna är ute efter din kunskap och dina pengar. Här kan du läsa om de åtta vanligaste säkerhetsriskerna enligt tidningen Entreprenör, och hur du skyddar dig! hanglas.jpg
Läs mer...
 
Vilken typ av företagare är du?
2007-11-20
Småföretagaren kan delas in i fem grupper. Det har kartlagts av Företagarförbundet och SEB som tillsammans har undersökt småföretagaren.

handmobil.jpg
Läs mer...
 
Etablera dig i Kina
2007-11-09
Att börja sälja i Kina eller starta tillverkning i landet är aktuellt för många företag. Det finns stora möjligheter på den kraftigt expansiva marknaden.  Men den annorlunda kulturen innebär också ett annorlunda agerande för företaget.

tokyo.jpg

Läs mer...
 
Myter om entreprenörskap
2007-11-09
Har du koll på vad som egentligen är fakta i entreprenörsvärlden? Är skattereglerna största orsaken till att vi inte vill starta företag i Sverige? Och hur stor betydelse har egentligen småföretagarna för ett lands ekonomi?

fraga copy.jpg

Läs mer...
 
Efter mässan…
2007-11-06
Att göra en uppföljning efter mässan är nästan ett måste för att få ut maximal effekt av ditt mässdetagande. Följ tipsen nedan eller ta hjälp av en modell som svarar på frågorna vad och hur du ska utvärdera samt vad du ska göra med resultatet.
dukat.jpg
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Nästa > Sista >>

Resultat 551 - 560 av 595