Företagande
Att leva platsoberoende - jobba mindre och tjäna mer
2016-03-29
För cirka tre år sedan sålde Anna Åberg allt hon ägde och startade ett liv som digital nomad. Hon drömde om att jobba mindre, tjäna mer och vara helt platsoberoende. Om du drömmer om att slippa heltidsjobbet, att resa jorden runt, tjäna femsiffriga belopp varje månad med minimal arbetsinsats eller bara leva mer och jobba mindre så kanske detta är en livsstil även för dig. Digital nomad
Läs mer...
 
3 strategier som ger dig extra timmar varje vecka
2016-03-29
Att kämpa med övergångar mellan uppgifter är något många entreprenörer vittnar om. Att växla uppgift kräver att hjärnan skiftar fokus, vilket innebär en belastning på hjärnans s.k. exekutiva funktioner 1, som vi är beroende av för att påbörja och avsluta projekt. En del hjärnor överreagerar på dessa avbrott, med olust och uppskjutarbeteende. Här är tre strategier för att bemästra övergångar som sparar timmar varje vecka. Extra timmar varje vecka
Läs mer...
 
Våga sälja till vem som helst
2016-03-22

Den stora utmaningen för de flesta verkar inte vara att lyfta telefonluren, utan att man måste sälja sig själv till någon som inte redan känner en och vet vilka kvaliteter man har. Det är därför många föredrar att få affärer, uppdrag och möjligheter serverade via nätverk och rekommendationer. Det finns dock en klar begränsning i att själv inte kunna kontakta vem man vill. Ta makten över din rädsla och våga sälja till vem som helst.

Telefonskräck
Läs mer...
 
Så gör du en vinnande presentation
2016-03-22

En välförberedd presentation ökar dina möjligheter att nå fram med ditt budskap- och ökar din försäljning. Om du lägger ned tid på att identifiera varje kunds unika behov har du betydligt större chans att sälja, än om du använder en standardpresentation!

Så gör du en säljande presentation
Läs mer...
 
Jobba smartare för mer fri tid
2016-02-15

Är inte det allas dröm? Att jobba mindre och ha mer fri tid? Nu är det fullt möjligt. Jag jobbar mycket mindre nu än för tre år sedan. Då jobbade jag lätt åttio timmar per vecka. Nu jobbar jag mellan noll till tjugo timmar per vecka. Grejen är att jobba smartare! Här får du mina fem bästa tips för att skapa mer fri tid.

Jobba smartare för mer fri tid
Läs mer...
 
Så skapar du en framgångsrik businessblogg
2016-02-09

En blogg är ett fantastiskt redskap för att nå ut till såväl befintliga som potentiella kunder, men den skriver sig inte själv, och det är lätt hänt att du börjar att prioritera bort den till förmån för andra måsten i företaget. Men för att skapa en framgångsrik blogg måste du göra samma sak som du gör för att skapa ett framgångsrikt företag: Du måste ha en plan!

Så skapar du en framgångsrik businessblogg
Läs mer...
 
Använder du andras bilder? - Detta gäller
2016-02-02

Använder du andras bilder och texter i sociala medier? Har du koll på upphovsrätten? Bara för att det lätt går att hitta bilder och texter på Google med hjälp av några snabba klick så är det inte fritt att använda. Vi har kikat på vad som gäller och samlat nyttiga länkar så att du ska lyckas hitta rätt i upphovsrättsdjungeln.

Gratis bilder regler 
Läs mer...
 
Hitta gratis bilder till din hemsida, blogg eller presentation
2016-01-20
Riktig bra bilder är en av de saker som skiljer proffsiga presentationer, bloggar och broschyrer från mer amatörmässiga. Idag finns det många sätt att gratis få tag i bra foton och illustrationer, så har du inte redan slängt ut dina gamla clip-art är det hög tid nu! Här får du tips om var du hittar bilderna som lyfter din presentation utan att tömma din plånbok.

pr_tvsoffan_foretagare.jpg
Läs mer...
 
Årsskiftespanik? Så här hanterar du löner utan andnöd
2016-01-11
Är du nybliven arbetsgivare eller har du nyligen tagit hem löneadministrationen? Detta innebär både ett ansvar och en hel del personaladministration som löneutbetalningar, frånvarohantering samt redovisning och betalning av personalskatter. Dessutom måste du varje år lämna kontrolluppgifter till skatteverket. hogia-loner.jpg
Läs mer...
 
De bästa artiklarna från 2015 - enligt läsarna
2016-01-10

Skulle du vilja läs om hur du skriver en egen bok, vilka digitala trender du ska hålla reda på, hur du kan jobba smartare och få mer fri tid? Det och mycket annat hittar du här där vi har samlat de 8 mest lästa artiklarna på Driftig.nu under 2015. Givetvis skickar vi ett stort TACK till alla skribenter på Driftig.nu.

 

populära artiklar kring företagande
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Resultat 51 - 60 av 595