Företagande
Ta steget till aktiebolag eller fortsätta med enskild firma?
2015-06-01

En av de första frågorna du som företagare måste ta ställning till är i vilken form ditt företag ska drivas. Många väljer att starta som enskild firma för att det i uppstarten ofta känns enklast. Men hur vet man när det är dags att ta steget till aktiebolag? Här tipsar Charlotta Andersson om vilka frågor du kan ställa till dig själv för att se om ett aktiebolag är rätt för dig.

aktiebolag_eller_enskild_firma.jpg
Läs mer...
 
Hur låter ditt företag? 3 tips för att hitta din röst
2015-05-25

Att ha ett tydligt ansikte utåt är något många företagare lägger mycket vikt och möda på. Till exempel genom att skapa en grafisk profil. Men visste du att en Copyplattform också kan göra stor skillnad för hur ditt företag uppfattas i sin marknadsföring. Copy...vadå? Jo, en Copyplattform är ett dokument som ger guidelines för hur företaget ska uppfattas språkligt i marknadsföringen. Företagets tonalitet – eller röst – helt enkelt. Här är några tips när du skapar din egen Copyplattform.

Tydligt varumärke
Läs mer...
 
Vem vill vara ett varumärke?
2015-05-25

Det är inte bara kända människor som har ett personligt varumärke. Du har det också. Och jag. Allt du gör, säger och utstrålar - och allt andra säger om dig bidrar till det intryck andra får av dig. Du kan fundera på om det stämmer och sedan låta det bero. Du kan också börja ta ansvar för ditt varumärke.

 

Ditt personliga varumärke
Läs mer...
 
E-postlistan – företagarens bästa vän
2015-05-05
När webbföretagare får frågan om vad de ångrar mest i sin verksamhet är svaret ofta att de inte började bygga sin e-postlista tidigare. Med hjälp av den kan du nämligen både driva trafik till din webbplats, bygga starka relationer och sälja dina produkter och/eller tjänster. Allt du behöver för att bli framgångsrik online med andra ord. Så har du inte redan börjat bygga din e-postlista, gör det idag! E-postlistan
Läs mer...
 
5 supertips – så lyckas du med din närvaro på webben
2015-05-04

Tycker du det är svårt att nå ut på webben? Kanske har du etablerade konton i ett eller flera sociala medier men känner att din närvaro inte når full potential. Fler svenskar är idag fler timmar på fler sociala medier än tidigare, enligt en undersökning från Stiftelsen för internetstruktur.SE. I denna artikel delar Malene Falk med sig av sina 5 bästa tips, för att få en lyckad närvaro på webben.

5 supertips för din närvaro på webben
Läs mer...
 
3 viktiga vanor för mer intäkter
2015-04-27
Många kvinnor har, i hemlighet, känslor som skuld och skam när det gäller pengar. Å ena sidan vill de tjäna mer, å andra sidan har de många begränsande föreställningar om pengar som hindrar dem från att tjäna så mycket, eller mer, som de borde. Skuld- och skamkänslor underminerar självkänsla och får många att tro att de är ensamma om att känna så när det rör sig om pengar. Här är tre tips från Liselotte Molander om hur du förändrar negativa känslor om pengar och snabbt påverkar ett positivt resultat i ditt företag. Tre vanor som ökar dina intäkter
Läs mer...
 
Nya regler för utförare av ROT- och RUT
2015-04-27
Driver du en bygg- eller målerifirma eller arbetar med städservice? Då är du säkert bekant med rutinerna kring ROT och RUT. Privatpersoner som anlitar dig för att utföra reparationer, underhåll samt om- och tillbyggnad (rot) eller hushållsnära tjänster som t ex fönsterputsning, städning och trädgårdshjälp (rut) har rätt till skattereduktion för arbetskostnader upp till 50 000 kr per år och person. Det är du som utförare av tjänsten som ansöker om avdraget hos Skatteverket och sedan 1 april i år gäller skärpta regler. Nya regler för RUT och ROT
Läs mer...
 
Arbeta smartare - effektivisera din administration
2015-04-21

När högarna av papper växer och vi inte längre vet vad som är i vilken hög, då går mycket tid åt att leta. All tid vi lägger på att leta är bortslösad tid. Fråga dig själv: är min kund villig att betala för mina slöserier? Eller arbetar jag gratis?

Effektivisera din administration
Läs mer...
 
Prisa priser och betalning
2015-04-20

Vid start av företag är det inte ovanligt att sätta för låga priser, eftersom vi värderar våra förtjänster för lågt. Det kan handla om att vi har ett lågt nystartssjälvförtroende och känner oss mindre erfarna i början. Vissa småföretagare kan falla för affärsmässiga manipulationer där någon kan hävda, att du ändå får ut något av samarbetet, så det behöver inte kosta så mycket. Eller påstå att era tjänster inte tar mycket tid eller kan vara svåra att utföra i syfte att sänka priserna. Här ger Charlotta Andersson dig 5 anledningar till att öka dina priser.

faktura.jpg
Läs mer...
 
Jobba smartare - frigör 6 timmar/vecka
2015-03-23
Många tror att effektivitet handlar om att öka sin ansträngning. Effektivitet handlar inte om att slita ont eller jobba mycket. Det handlar om kvalitet. Effektivitet är att göra rätt saker, i rätt ordning, på rätt tid, med rätt resurser, vid rätt tillfälle och med hjälp av rätt information. Effektivitet handlar om goda vanor och att automatisera arbetsprocessen.
Jobba smartare - frigör tid med kalendern
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Resultat 81 - 90 av 595