Rätt arbetsrum gör skillnad för dina affärer PDF Utskrift E-post
2011-11-28
Visst har du flera gånger klivit in på en restaurang och fått den där känslan. Känslan av att det känns bra och rätt och du tänker "hit kommer jag att gå fler gånger". Har du tänkt på att detta även kan gälla vid dina affärsmöten, planeringsmöten eller i kontorsrummet? Omgivningen påverkar dig mer än du tror. Wivi-Anne Bengtsson hjälper företag att skapa showroom och här ger hon dig lite tips om hur du kan tänka. Mötesplatser som kommunicerar

Google ett företag, som mest är kända för sina digitala mötesplatser. Men de har även förstått vidden med att ha fysiska kontor och sammanträdesrum som gör skillnad. Mötesplatserna bygger på tema för att kunna ge känslan av gemenskap, för de som träffas, i det som vi idag ofta kallar IRL – in real life. Mötesplatser med tema och annorlunda inredning gör att kommunikation flödar av sig själv. Visst blir man glad av att mötas i en skidlift som kan ta en till högre höjder på många sätt.

Om rummets inredning är av en speciell känsla och karaktär blir det de första gemensamma som vi noterar och gärna pratar med varandra om. Färger påverkar oss människor mer än vi tror.

Just nu när julen står för dörren ser vi mycket rött och grönt. I januari vill vi gärna ha vitt och grönt, som lättar upp. Framemot mars tar vår hjärna in gula och ljusare gröna och andra lite stickande färger, likt solstrålarna i våra fönster vid denna årstid. Så pågår det omedvetet i våra sinnen året om.

Om du i ditt företag skapar ett showroom, istället för konferensrum för att mötas, så ger det möjligheter att kommunicera vad du vill erbjuda på mer än ett sätt. Likadant kan det vara om du äger en butik. Låt rummet blir en utställningsplats och få känslan av att tala för sig själv. Du kan förstärka det med att bjuda på din kunskap och något ätbart, som en extra smakförstärkare. Då får alla sinnen en påverkan som gör ditt intryck större och kommunikationen kan bli ett minne för livet. 

Wivi-Anne Bengtsson

 

 

Wivi-Anne Bengtsson | ettrumochkok.se
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Vi behöver bli duktigare på att anstränga oss för att skapa mötesplatser som är en inspirationskälla och en egen kommunikation. Då blir vi människor och våra samtal kryddan i tillvaron.

För att återkoppla till stundande jul, så gör oftast det lilla extra i december när vi möts. Allt från ljusen, granen, pepparkakor som tillsammans skapar en lättare dialog. Kan vi tänka likadant för årets övriga elva månader, så tror jag vi har mer möten och mötesplatser, som ger återkoppling på mer än ett sätt.

Tänk att din kund går hem och berättar om allt de upplevt kring ett möte. Just upplevelser är något som vi söker mer av idag än förr. Ibland räcker det med små finurliga och gärna humoristiska detaljer som gör oss glada. Och just glädje är det som är viktigast i mötet.      

 

>> Så bör du kommunicera på Facebook 

>> Dra nytta av julhysterin - så säljer du mer

>> Minska julstressen - Få mer tid till annat

Senast uppdaterad ( 2011-11-29 )