5 tips för smärtfritt sälj! PDF Utskrift E-post
2014-03-19
Att sälja kan kännas ångestladdat. Varför? Kanske för att det är så resultatfokuserat, så tydligt: antingen lyckas man - eller inte. Kanske för att varje säljsamtal är som Sanningens Ögonblick: det är nu det visar sig om man duger som företagare. Men kramp hjälper sällan i säljögonblicket. Här kommer fem tips för att få säljet att rulla smärtfritt.
sälja utan oro

Bli trygg. Förbered dig inför dina säljmöten. Ha klart för dig vilka du verkligen vill sälja till, och hur du kan hjälpa dem. Är de redo att betala för det du säljer - och hur mycket? Vilka är de tre viktigaste sakerna de ska minnas efter ert möte? Ju bättre förberedd du är, desto mer kan du slappna av.

Tänk samtal. I säljmötet ska kunden vara i centrum, inte du. Foka på att samla information som hjälper dig att se och formulera hur du kan vara till nytta för kunden. Tänk samtal istället för megafon: att ställa vettiga frågor kan kännas lättare än att hitta Den Perfekta Pitchen.

Ett nej är OK. Visst är det trist när kunden tackar nej. Men det är inte hela världen. Ta med dig erfarenheterna från varje säljkontakt: vad gjorde du riktigt bra; vad kan du göra bättre nästa gång? Och be om feedback - var det bara fel tajming, eller finns det något du bör förändra?

 

sanna koritz

 

 


Sanna Koritz | Create Business
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den | 08-519 715 17

Du kan! Negativa tankar om den egna säljförmågan är vanligt. Men alla har vi unika förmågor eller kompetenser som kan göra oss till duktiga säljare. Du kanske är en god lyssnare, en tydlig kommunikatör, eller har lätt för att relatera till andra. Hitta och bygg på det du är bra på. Öva: sälj, sälj, sälj! Och ta hjälp om du tycker att det behövs.

Business = win-win. Lika mycket som du behöver kunden, lika mycket behöver kunden dig. Gå rakryggad in i säljmötet och stå för det du erbjuder. Ha inte överdrivet mycket respekt för personen på andra sidan bordet. Vi är alla människor som, i business, hoppas hitta gemensamma fördelar. Att sälja är att ta steget från planering till action; från drömmar till verkligheten. Lite läskigt, absolut. Men helt nödvändigt - och något som vi alla kan bli riktigt bra på!

 

 

    

Få fler tips från Sanna Koritz

>> Mindre sälj - mer service

>> Sälja genom struntprat eller sanning?

>> Sluta skut upp! Börja sälj!

>> Fyra tips för att få fler kunder

 

Senast uppdaterad ( 2014-03-19 )