6 tips för ett mer produktivt företagande PDF Utskrift E-post
2014-05-12
Som egenföretagare ansvarar man ofta för allt. Säljsamtal ska ringas. Hemsidan uppdateras. Kunder håvas in. Sociala media erövras. Det kan vara härligt motiverande, men också djupt ångestskapande. Bland alla måsten - hur vet vi vad som är viktigast att göra? Och hur ska vi lyckas med allt det vi vill uppnå? Här kommer Sanna Koritz 6 steg för ett produktivt företagande.
Bli produktiv

1. Välj fokus
Vad vill du uppnå under året? Välj ut dina övergripande mål. Det kan vara fler kunder; nya produkter; eller en sundare livsstil. Skriv ner varför du vill nå just de målen. Dina varför hjälper dig att behålla motivationen även i uppförsbacke.

2. Konkretisera mera
Gör målen mätbara. Om fler kunder är ett mål – hur många fler vill du få? Om du vill ha en sundare livsstil – vad betyder det för dig? Bestäm dig för när du vill nå dina mål. Räkna baklänges och sätt upp datum för milstolpar. Vad behöver du göra – och vad du behöver för att kunna göra det?

3. Ramla inte i göra-fällan
Att göra mycket är inte detsamma som att nå resultat. Arbeta smart: fokusera på att göra det som leder dig dit du vill. Gå igenom din att-göra-lista. Ta bort allt det som inte hjälper dig att nå dina mål.

 

sanna koritz

 

 


Sanna Koritz | Create Business
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den | 08-519 715 17

4. Uthållighet istället för otålighet
Härliga mål som tar tid att nå kan skapa frustration. Skapa synliga resultat snabbt. Välj ut något som du kan genomföra relativt fort och enkelt. Det behöver inte vara det viktigaste du har att göra – men något som konkret visar att du kommer framåt.

5. Fokusera på framgång
Lägg dina orosmoln åt sidan och satsa allt på att nå dit du vill. Lista dina största framgångar hittills som du är verkligt stolt över. Hur kan du återanvända ditt tidigare framgångsrecept?

6. Var snäll mot dig själv
Du är det bästa – och kanske enda – verktyg du har. Så se till att ta hand om dig. Omge dig med vänner som peppar och stödjer. Höj din energinivå med sådant som får dig att må bra. För mycket självkritik är sällan konstruktivt – så tänk snälla tankar och beröm dig själv för din framgång.

 

    

Få fler tips från Sanna Koritz

>> 5 Tips för smärtfritt sälj

>> Mindre sälj - mer service

>> Sälja genom struntprat eller sanning?

>> Sluta skut upp! Börja sälj!

>> Fyra tips för att få fler kunder

 

Senast uppdaterad ( 2014-05-12 )