Så når du ekonomisk frihet - 7 tips PDF Utskrift E-post
2014-08-25
De flesta har någon gång drömt om att ha friheten att göra vad de vill, när de vill. Ändå är det ganska få människor som satsar på att skapa sig ekonomisk frihet där pengar ramlar in oavsett om de ligger på stranden eller skissar på nya idéer för morgondagens marknad. Ofta krävs det inte mer än uthållighet, hårt arbete och stora drömmar för att lyckas. Nedan finner du sju tips för att få dina pengar att arbeta för dig istället för att du bara arbetar för dem. Angelica Alm

Angelica Alm är utbildad coach och ledare utan ekonomisk bildning i bagaget som satsar på att nå sin första miljon inom 10 år. Hon inspirerar andra utan ekonomisk kunskap att skapa sig en förmögenhet via Nordnetbloggen.se. Angelica är även ute och föreläsare och närmast inbokade föredrag har hon på ett event för kvinnliga entreprenörer i september som arrangeras i Nordnets regi.

Här kommer Angelica Alms 7 tips för att nå ekonomisk frihet:

1. Ha tydliga mål och stora visioner kring alla områden i livet. Inom coachingen talar man bl.a. om kärlek, pengar, hälsa, karriär/företagande, fritid och personlig utveckling. Fråga dig själv inför varje beslut om det främjar dina mål eller inte. Många är så upptagna av ett mål att de glömmer resten på vägen, vilket kan göra att vi känner oss otillräckliga och energilösa trots att vi ”har allt”. Vad skulle krävas för att du skulle känna dig ekonomiskt fri?

2. Du arbetar hårt för dina pengar – se till att de gör samma sak för dig. Det enklaste sättet är att investera dem i aktier eller fonder eftersom det räcker med 100:- för att vara igång. Om du investerar 100,000 kronor med 8 % avkastning kan du plocka ut tre gånger så mycket 20 år senare.

3. Skaffa dig passiva inkomster, dvs. inkomster där du behöver arbeta lite eller ingenting alls för att pengar ska rulla in. Det kan vara bok-kontrakt, licenserade produkter, att hyra ut ett rum, reklam via bloggar eller liknande.


Angelica Alm
Angelica Alm | Bloggar på Nordnetbloggen.se

4. Uttrycket ”själv är bästa dräng” är många egenföretagares motto, men för att företaget ska kunna växa krävs det oftast att man litar på och leder andra människor. Rätt rekrytering kan komplettera dig som person och lyfta företaget till helt nya nivåer samtidigt som du får större frihet och mer pengar i plånboken. Många entreprenörer kan driva flera företag samtidigt eftersom de omger sig med fenomenala människor.

5. Använd alla dina resurser. Inte bara ditt personliga nätverk utan böcker, bloggar eller till och med människor du möter i kön på Ica. Vi vet aldrig vart vi kan hitta den sista ingrediensen för att nå ditt vi vill.

6. Var proaktiv! Det kan vara att ha en buffert för oförutsedda händelser eller att lösa problem innan de uppstår. Det sparar både pengar och gör att vi kan koncentrera oss på våra mål.

7. Håll reda på dina utgifter. Vad är viktigt på riktigt? Lättaste sättet är att göra en lista på dina utgifter varje månad och sedan rangera dem efter hur lycklig de gör dig på lång sikt. Låt pengarna du sparar bli starten på din ekonomiska frihet.

Tips: Kostnadsfritt event!
Anmäl dig kostnadsfritt till Nordnets event (Stockholm 24/9, Göteborg 25/9) så får du lyssna på bland annat Angelica Alm som då går in lite djupare kring hur du kan skapa ekonomisk frihet. Anmäl dig idag för att säkra en plats!

>> Läs mer och anmäl dig till eventet! 

 

 

 I samarbete med Nordnet

Tips om fler artiklar du kanske gillar:

>> Framgångstips: så lyckas du som kvinna i en mansdominerad bransch 

>> Enskild firma eller Aktiebolag?

Senast uppdaterad ( 2014-09-02 )