Sv:Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor? (1 läser) (1) Gäster
Till sista Svara på det här inlägget Favoriserade: 0
ÄMNE: Sv:Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor?
#14451
gsvensson (Medlem)
Inlägg: 1
graphgraph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor? 2 år, 9 månader ago  
Jag funderar på att starta verksamhet som kommer ha ganska lite "aktivitet" på kontot, har räknat till ca 50 verifikationer/år. Jag har insett att bokföringskostnader kommer vara den största utgiften mitt företag kommer ha, där framställningen av årsredovisningen kommer kosta mest (mellan ca 3-5000 kr). Därför har jag nördat ner mig ytterligare i detta och stötte på lösningar som www.arsredovisning-online.se resp www.e-revisor.se som påstår sig generera fram Årsredovisningen utifrån tex SIE-fil, färdiga att skickas till Bolagsverket på typ 10 min.

Det känns lite för bar för att vara sant. Har någon erfarenhet av dessa online lösningar? Vad är fallgroparna? Om det fungerar så bra som de menar, varför använder inte alla - inkl redovisningsfirmorna - denna enkla lösning??
 
  Logga in för att svara.
#14569
jlkontor (Medlem)
Inlägg: 1
graphgraph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Sv:Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor? 2 år, 5 månader ago  
Hej!

Jag har inte använt årsredovisning-online men jag tror jag vet varför inte de stora redovisningsfirmorna använder det. Svaret är att det blir för dyrt då man ska betala per företag. Dessutom så finns det många andra program där bokslut och årsredovisning ingår så man slipper importera SIE-filer till ett nytt program som man måste lära sig. Det är helt enkelt både smidigare och billigare för redovisningsfirmorna att använda sig av ett komplett program istället.

Jag driver en liten redovisningsfirma främst åt enskilda firmor, men jag har precis fått min första kund som är ett AB och till hösten hade jag tänkt att testa årsredovisning-online. Jag tycker att det verkar värt ett försök iallafall.

Lycka till!
Mvh,
Jessica
 
  Logga in för att svara.
#14851
kevlin (Medlem)
Inlägg: 3
graphgraph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Sv:Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor? 1 År, 8 månader ago  
Hej! Står bakom e-revisor.se så tänkte passa på att ge mig in i diskussionen. Det är inte alls för bra för att vara sant. Jobbar själv som revisor och har alltid tyckt att det ska vara enkelt och smidigt att upprätta bokslut och årsredovisning samt inkomstdeklaration för mindre företag. För de allra flesta små företag ska det bara vara en formsak som inte kostar skjortan. Önskar alla använde e-revisor.se, vi är ett litet företag och marknadsföringen är alltid en trång kostnadssektor. Men vi växer successivt och får positiva omdömen vilket sporrar oss att fortsätta. Du är varmt välkommen att prova en demoversion som finns på e-revisor.se och som alla kommer åt. Köper du en licens och inte känner dig nöjd brukar vi inte vara krångliga med betalningen.

Hör gärna av dig om du har frågor.

Kevin
 
  Logga in för att svara.
#14903
HampusNordstedtAB (Medlem)
Inlägg: 2
graphgraph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Sv:Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor? 1 År, 7 månader ago  
Jag blev rekommenderad av en vän att gå in på Ekonomijuridik.se som arbetar med uppdragsförmedling. Jag kom i kontakt med en revisor på ett MYCKET enkelt sätt och revisorn passade mina behov.

Revisorn som jag använder idag anpassade verkligen sig efter mina behov och kriterier. Visste inte vilka dem var, förrän Ekonomijuridik.se hörde av sig och sa att de hade hittat en match.
 
  Logga in för att svara.
#15119
snabbacash (Medlem)
Inlägg: 4
graphgraph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Sv:Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor? 1 År, 1 Månad ago  
Jag har testat båda sidorna under de fem åren som jag drivit företag och jag tycker generellt det fungerar mycket bra med denna typen av lösningar(vi har aldrig haft revisor utan skött all bokföring själva). Av olika skäl såg jag brister hos dessa sidor och valde därför, tillsammans med några andra skattejurister och ekonomer, att skapa en egen lösning http://www.enklareredovisning.se som skapar både årsredovisning, bolagsstämmoprotokoll och INK2, dvs allt du behöver. Hela sidan är skapad utifrån småföretagarens perspektiv och fokus har hela tiden på användarvänlighet och enkelhet. Skicka mig ett meddelande om du vill testa vår tjänst så kanske jag kan sponsra med en rabattkod.

Tror egentligen den största anledningen till att denna typen av tjänster inte fått större spridning är att traditionella redovisningsbyråer inte vill betala per årsredovisning utan en fast kostnad per år för ett program, även om online-tjänsterna även där börjat anpassa sig efter detta.
 
  Logga in för att svara.
#15121
kevlin (Medlem)
Inlägg: 3
graphgraph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Sv:Har ni använt Årsredovisning online resp E-revisor? 1 År, 1 Månad ago  
Hej Johan, det var ett tag sen sist,

Kul med en till aktör på marknaden, kan bara gynna småföretagarna vilket är målet! Som utvecklare av e-revisor och när jag jämför med bl.a. ert verktyg blir jag nyfiken på vilka brister du bedömer e-revisor.se har. Vi är alltid lyhörda för användarnas åsikter och utvecklar löpande verktyget både utifrån detta och gällande regelverksförändringar.

Allt gott!

Kevin
 
  Logga in för att svara.
Till början Svara på det här inlägget
Powered by FireBoardfå de senaste inläggen direkt till ditt skrivbord