Utvecklingsstrateg inriktning skola (1 läser) (1) Gäster
Till sista Svara på det här inlägget Favoriserade: 0
ÄMNE: Utvecklingsstrateg inriktning skola
#15070
btbsilent (Medlem)
Inlägg: 483
graph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Utvecklingsstrateg inriktning skola 1 År, 1 Månad ago  
Utvecklingsstrateg inriktning skola sökes till SIS - Statens Institutionsstyrelse

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård- och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med beroende. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Vid samtliga 24 särskilda ungdomshem bedriver SiS som huvudman skola i enlighet med Skollagen. Myndigheten har närmare 4000 anställda, varav cirka 120 vid huvudkontoret, som är beläget på Lindhagensgatan 126 i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Till huvudkontorets vård- och behandlingsenhet söker vi en utvecklingsstrateg med inriktning mot att utveckla skolverksamheten inom SiS. SiS befinner sig i en intensiv och omfattande utvecklingsfas för att öka kvaliteten inom skolan. Myndigheten har fastställt en ny skolorganisation och en åtgärdsplan för skolverksamheten för att bättre svara mot skollagens krav.

Vård- och behandlingsenheten som består av 19 medarbetare utgör tillsammans med forsknings- och utvecklingsenheten SiS avdelning för utveckling av vård och behandling. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten i övergripande frågor om vård och behandling, hälso- och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet.

Ditt uppdrag
Du arbetar med normering, kvalitetssäkring och verksamhetsuppföljning inom ansvarsområdet skola. Du leder myndighetens nationella kvalitets- och utvecklingsarbete samt svarar för omvärldsbevakning och för att följa aktuell forskning inom skolområdet. Du ansvarar för att kartlägga och samordna skolverksamhetens utvecklingsbehov samt driva processer och förändringar inom området. Allt detta sker i samverkan med vård- och behandlingsverksamheten och hälso- och sjukvården.

Du ger stöd till verksamheten i skolfrågor och ingår som expert i, eller leder, olika arbetsgrupper. Du skriver också remissvar på skolområdet för myndighetens räkning. Myndighetens organisation innebär att du som utvecklingsstrateg samarbetar med andra enheter på samtliga organisatoriska nivåer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Du bör ha erfarenhet av arbete som skolledare och bör ha genomgått rektorsutbildningen.

Du har dokumenterad erfarenhet av att leda och driva skolutveckling på strategisk nivå. Du ska även ha erfarenhet av utveckling och implementering av systematiskt kvalitetsarbete inom skolan.

Du har lätt för att leda och samarbeta med olika grupper samt kommunicera komplexa processer på ett tydligt och engagerat sätt. Du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behärskar Microsoft Office-paketet.

Vi ser gärna också att du har erfarenhet av utvecklingsledning på förvaltningsnivå, t.ex. som utvecklingsledare, strateg eller expert.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Tjänsten är tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/a2b155d35cbb
 
  Logga in för att svara.
Till början Svara på det här inlägget
Powered by FireBoardfå de senaste inläggen direkt till ditt skrivbord