Miljöinspektör sökes till Värmdö kommun (1 läser) (1) Gäster
Till sista Svara på det här inlägget Favoriserade: 0
ÄMNE: Miljöinspektör sökes till Värmdö kommun
#15480
btbsilent (Medlem)
Inlägg: 462
graph
Medlem Offline Klicka här för att se användarens profil
Miljöinspektör sökes till Värmdö kommun 3 månader ago  
Till Bygg- & miljöavdelningen söker vi en Miljöinspektör med miljöskyddsinriktning.

Att säkerställa en god miljö är det viktigaste i det kommunala miljöskyddsarbetet! Som en av våra miljöskyddsinspektörer får du möjligheten att bli en viktig nyckelspelare för Värmdö och i förlängningen för en hållbar utveckling. Industrisamhällen förvandlas och i vår centralort Gustavsberg växer nu bostäder och ny infrastruktur fram på det som tidigare var industrimark. Samtidigt sjuder båthamnar, varv och marinor av aktivitet vid kusten och på skärgårdsöarna. Att bo, leva och ta del av det utbud och den service som finns i Värmdö ska alltid kunna ske på ett bra sätt ur hälsoskyddssynpunkt.

Vi tror på våra medarbetares förmågor och satsar på individuella handlingsplaner och kompetensutvecklingsinsatser för att stärka dig i din roll. Värmdö kommun, en av Sveriges snabbast växande kommuner, söker dig som gillar en händelserik vardag, ser förändring som en möjlighet och har ett inre driv.

Bygg- och miljöavdelningen fick år 2016 pris som årets LEAN-byggare. Genom smarta lösningar och helt digitaliserad handläggning hanterar vi alla typer av ärenden på ett smartare, effektivare och inte minst miljövänligare sätt. Vår avdelning är föregångare inom området och har många studiebesök som söker inspiration av oss.

I rollen som miljöinspektör med miljöskyddsinriktning ingår arbetsuppgifter inom miljöbalkens område med fokus på miljöskydd. I huvudsak handlar det om att med stöd i lag hantera många olika ärenden, kontakter och diverse situationer. Det handlar dels om att göra ett antal tillsynsbesök ute i verksamheter som bedriver miljöfarlig verksamhet. Dels att hantera olika typer av inkommande ärenden så som anmälan om nya så kallade C-verksamheter, remisser, klagomål m.m. Information och viss allmänt hållen rådgivning förekommer också och du förväntas i din vardag hantera ett antal mail, telefonkontakter, olika platsbesök samt interna möten.

Arbetet är självständigt med stort eget ansvar men ”miljöskyddskollegor” finns på enheten varför det är viktigt att både kunna ge och ta emot hjälp samt vilja jobba tillsammans med andra i enlighet med uppsatta mål. I rollen ingår många kontakter med kommunens olika invånare och företag.

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning. Erfarenhet från arbete som miljöinspektör är självklart önskvärt men inget absolut krav. Eftersom vi hjälps åt på enheten där olika typer av ärenden hanteras, förutsätts du även vara öppen för att jobba med och hantera flera andra inriktningar och ärenden inom miljöskyddsområdet så som t.ex. gällande förorenade områden m.m.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du kommunicerar tydligt, enkelt samt effektivt och är entusiastisk samt positiv även i tuffa situationer. Prioriterar service och anpassar ditt beteende för att skapa gott bemötande. Hanterar komplexa problem och situationer självständigt samt effektivt. Tar initiativ inom och utanför eget ansvar i syfte att få saker att ske.

Du behöver ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift eftersom du kommer att delta i sammanträden, hålla presentationer och möta medborgare samt verksamhetsutövare. Giltigt B-körkort är ett krav.

Bygg- och miljöavdelningen utgörs av cirka 50 medarbetare som nästan uteslutande arbetar med myndighetsutövning. Vårt ansvarsområde omfattar tillsyn, tillstånd, strandskyddsdispenser, livsmedelskontroller, bygglov, påföljder och ingripanden. Vi arbetar ständigt med vår tillgänglighet och strävan efter att vara kundorienterade. Vår personalgrupp är vänskaplig med bra stämning och högt i tak. Precis intill våra kontorslokaler ligger ett härligt rekreationsområde och naturreservat som nyttjas flitigt av oss med promenader och löpning.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en visstidstjänst i 12 månader med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/d2745919cbfd
 
  Logga in för att svara.
Till början Svara på det här inlägget
Powered by FireBoardfå de senaste inläggen direkt till ditt skrivbord