FAQ

Här får du hjälp att komma igång med forumet.

 
Ladda upp en bild på dig själv
Vi rekommenderar starkt att du laddar upp en bild på dig själv så andra får ett ansikte på den person de talar med i forumet. Detta görs via Min meny i högerspalten. Klicka på Lägg till en bild.

Lägg till en signatur
Vill du ha en signatur som automatiskt står i slutet av dina inlägg så går du till Min Meny och Ändra min profil - klicka på fliken foruminställningar.

Gör ett inlägg i forumet
Om du vill svara på ett inlägg som någon annan har skrivit så går du in på det inlägg som du vill svara på och klickar på svara längst ner i hörnet på den rutan. Här skriver du in det du vill säga och klickar på Skicka längst ner.

Redigera ett inlägg i efterhand
Om du vill ändra i ett inlägg du gjort i efterhand, klicka då in på inlägget och sen på Redigera nere i högra hörnet. Här kan du göra dina ändringar och sen klicka på Skicka så uppdateras ändringen i forumet.

Citera ett inlägg
Om du vill kommentera ett inlägg som någon gjort och vill citera vad den personen skrivit, klicka då på Citera-knappen i det inlägget så får du upp ett nytt inlägg där citatet redan är infogat.

Skapa en ny tråd
När du startar en ny konversation så skapar du en s k tråd. En tråd är början på en konversation som byggs på med svar allteftersom andra svarar på ditt inlägg.  Gå in på det forum som passar det ämne du vill ta upp. Överst hittar du en knapp där det står Ny tråd. Klicka på den och gör ditt inlägg, klicka sen på Skicka längst ner.

Gör en länk
Om du vill länka till något i ditt inlägg, tex en webbsida, skriv då bara in webbadressen i texten så görs den automatiskt till en klickbar länk när du publicerat ditt inlägg.

Ladda upp en bild eller fil
Om du vill kan du ladda upp en bild eller fil som därmed blir tillgänglig för andra i forumet att ta del av. Längst ner i inläggsrutan finns två knappar för detta, Välj fil och Välj bild att ladda upp. Klicka på någon av dessa och leta därefter upp bilden/filen på din dator. Bilden får vara max 499x499 pixlar stor och inte väga över 50 Kb. Filer får inte överstiga 120 Kb och kan bifogas i formaten .zip, .doc, och .txt.

Titta på någons profil
Om du vill veta mer om en person som gjort ett inlägg i forumet kan du komma till den personens profilsida genom att klicka på deras uppladdade bild som visas i inlägget. Om personen inte har laddat upp någon bild så kan du istället klicka på den rosa figuren till vänster så sker samma sak.

Skicka meddelande
Om du vill skicka ett meddelande till en person som gjort ett inlägg utan att alla andra ser detta så kan du klicka på den lilla symbolen där det står PM till vänster i inläggsrutan, invid den rosa figuren.

Prenumerera på en tråd

Om du vill hålla koll på vad som sägs i en tråd så kan du prenumerera på den. Detta betyder att du får ett mail till din inbox varje gång någon gjort ett nytt inlägg i tråden. Klicka in på den tråd du vill bevaka och klicka på Prenumerera längst ner. När du själv gör ett inlägg och vill veta när någon svarat på detta kan du klicka i kryssrutan längst ner i ditt inlägg så får du ett mail när detta sker.

Bevaka forumet med hjälp av RSS
RSS är ett sätt att för personer att få en överblick över en stor mängd infomation på Internet under kort tid.  Genom att prenumerera på just den informationen du är intresserad av kan du hålla koll på flera webbplatser/bloggar/forum samtidigt och enkelt. Detta kan du även använda dig av i forumet här på driftig.nu. Genom att klicka in på ett forum och sen klicka på den orangea knappen längst ner på sidan till höger, X, så får du de senaste inläggen gjorda på driftig.nu direkt till ditt skrivbord.

Rapportera ett inlägg till moderatorn
Om du anser att ett inlägg inte följer gällande forumregler kan du rapportera detta till moderatorn för forumet. Moderatorn tar därefter beslut om inlägget skall raderas eller ej. Detta gör du genom att klicka på Rapportera till moderator till höger i inläggsrutan.

Powered by FireBoardfå de senaste inläggen direkt till ditt skrivbord