Guider
Så funkar den nya lagen om kassaregister
2009-10-12
Snart ska alla som handlar med varor eller tjänster mot kontant betalning ha ett certifierat kassaregister. Detta enligt en ny lag som riksdagen har beslutat om. Vad innebär det, och vilka gäller det? Hur gör man, vad är undantagen? Måste man ha en kassaapparat, kan man dela flera på en kassa och vilka kassaregister är certifierade?
Lugn, vår guide ska räta ut en del frågetecken!

kassaapparat.jpg
Läs mer...
 
Lakritsskallar är också en del av immaterialrätt
2009-09-30
Immaterialrätt är ett rätt svårt ord, som vi inte svänger oss med varje dag. I alla fall om vi inte jobbar med juridiska frågor. Men immaterialrätten är viktig för oss företagare.
Den innefattar fyra områden: patent, designskydd, varumärkesskydd och upphovsrätt. Och till och med godis har nytta av immaterialrätten!
hallonlakritsskallar.jpg
Läs mer...
 
Så får du dina sajtbesökare att älska dig
2009-07-30

 

Driftigs skribent inom e-marknadsföring, Sylvia Oppenheim, ger arton konkreta tips för hur du behandlar dina sajtbesökare med kärlek och respekt - och får kärlek tillbaka. 

 

sajttips.jpg
Läs mer...
 
Vi reder ut: revisor och redovisningskonsult
2009-05-21
Många företagare säger ”min revisor” när de menar en redovisningskonsult. Vad är skillnaden mellan revisorn och redovisaren? Behöver man ha bägge? Kan man strunta i bokföringen nu när revisionsplikten är på väg att försvinna? Och vad är det för skillnad på auktoriserad och godkänd revisor och auktoriserad redovisningskonsult? Låt oss reda ut begreppen!

redovisning.jpg
Läs mer...
 
Här får du tips inför deklarationen
2009-04-14

Det är dags snart. Senast klockan 24.00 den 4 maj ska din deklaration vara inlämnad – elektroniskt eller på papper, till Skatteverket.
Det finns tips för både deklaration och avdrag, så att du slipper sitta svettig på söndagskvällen innan och tampas med siffrorna.
deklarera.jpg
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa > Sista >>

Resultat 46 - 54 av 71