Så skriver du en egen bok PDF Utskrift E-post
2016-09-20

Många drömmer om att en dag skriva en egen bok. Men hur gör man egentligen? Vart ska du börja och vem ska du kontakta? En av Driftigs tidigare skribent har tagit fram en serie på fyra delar om hur du skriver och ger ut en bok. Låt detta bli året då du uppfyller denna dröm!

 

skriva.jpg

Många drömmer om att någon gång i sitt liv kunna skriva och ge ut en bok. Men hur gör man? Här har vi samla fyra av våra artiklar som tar upp detta ämne. Författare till artiklarna är Lotta Abrahamsson som bland annat har skrivit boken "Full koll - konsten att bli mer effektiv och kreativ i vardagen".

Vägen till boken, Del 1
Få exempel på hur andra har gjort och vad du ska tänka på om du ska skriva skönlitterärt eller facklitteratur. Och hur gjorde Lotta själv?

>> Vägen till boken, del 1


Vägen till boken, del 2 - Skriv en synopsis
Du har en idé till en fackbok som du själv tror stenhårt på. Då ska du börja med att skriva en synopsis, en sammanställning av bokens innehåll med tänkta kapitelrubriker. Med synopsis kan du sedan sälja din idé till ett förlag.

>> Vägen till boken, del 2  

 

lotta_abrahamsson_byline.jpg
Lotta Abrahamsson
Artikelförfattare inom bokutgivning och kreativt företagande
Ger ut boken "Full koll – konsten att bli mer effektiv och kreativ"
0523-770 100 | Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den www.livsklok.se Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Vägen till boken, del 3 - Hitta förlaget som ger ut din bok
Du har en idé till en fackbok och du har skrivit synopsis, en kort sammanfattning av innehållet med tänkta kapitelrubriker. Nu är det dags att uppvakta bokförlagen. Var hittar du dem – och ska du kontakta stora eller små förlag?

>> Vägen till boken, del 3

Vägen till boken, del 4 - Så kan du ge ut din bok själv
Du har fått nobben från alla de bokförlag du uppvaktat, trots att du skrivit synopsis efter konstens alla regler. Men du tror fortfarande på din idé - då kan du ge ut boken själv! Eller så struntar du i att kontakta förlag och blir din egen bokförläggare, direkt.

>> Vägen till boken, del 4

 

>> Läs Lotta Abrahamssons knep om hur du marknadsför din bok


Senast uppdaterad ( 2016-09-20 )