Webbevent där du bestämmer innehållet PDF Utskrift E-post
2011-01-24
Webcoast är Västsveriges första deltagardrivna event med fokus på kommunikation, webbanvändare och webbutvecklare. De som deltar på eventet kommer inte komma till en förutbestämd agenda med inhyrda föreläsare, utan är själv med och utformar innehållet. Driftig-medlemmen Maria Gustafsson är grundaren till detta event och här kan du läsa mer om vad det innebär att delta och hur hon kom på idén. Webcoast Maria Gustafsson

Hur funkar Webcoast?
- Något av det första som möter dig på Webcoast är ett mer eller mindre tomt schema. Där skriver du helt enkelt upp vad du vill bidra med, i en ledig tidslucka. Har du en produktidé som du vill ha hjälp att bolla och vidareutveckla kan det vara detta vi tar upp. Eller du kanske har någon expertis som du vill dela med dig av. 

Det kommer att finnas lokaler av olika sort och storlek, för olika typer av workshops och seminarier. El och wi-fi kommer naturligtvis också vara tillgängligt för alla. Däremot kan vi inte garantera att alla rum har teknisk utrustning, såsom projektor, säger initiativtagaren Maria Gustafsson från Miku.

Hur kom du på idén?
- Hela idén föddes ur liknande events som jag och mina kollegor/vänner besökt de senaste åren – deltagardrivna konferenser, workshops och seminarier inriktade på utveckling och användning av kommunikation på internet.

Vi märkte att deltagarantalet från västkusten var litet och kände att vi saknade ett sådant arrangemang. Vi bestämde oss helt enkelt för att skapa det själva!

elise_kontakt.jpg

 
Elise Ekelöf | Webbredaktör Driftig.nu
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den | 031-780 32 15

Vi jobbar nu för fullt med att få allt på plats. Lokaler, teknik, mat, inkvartering och allt annat som behövs för att skapa en fysisk mötesplats för oss som dagligen utvecklar och använder den sociala webben.

Men det roliga är nästan att det hela började med att jag lade ut ett meddelande på Twitter för att se om det fanns något intresse för ett sådant arrangemang. Det visade sig att intresset var stort!, berättar Maria.

webcoast Maria Gustafsson tweet

 

 

 

 

 

När och var kommer Webcoast äga rum?
18-20 mars 2011 kommer vi försöka fylla lokalerna vid Lindholmens Science Park i Göteborg. Mer information och priser hittar man på vår hemsida, säger Maria Gustafsson.

>> Läs mer om Webcoast

   

 

Foto: Sina Farhat

Senast uppdaterad ( 2011-01-25 )