Kom igång

Bli Medlem
För att kunna ta del av allt som Driftig.nu har att erbjuda måste du först bli medlem. Medlemskapet är gratis. Du blir medlem genom ”Min meny” till höger på första sidan. Registreringen tar bara några sekunder att genomföra och du får ett bekräftelsemail till den adress du har angett. I mailet finns en länk som du måste aktivera för att kunna gå vidare. Sedan är det bara att logga in med det användarnamn och det lösenord som du valt. Användarnamnet går inte att ända så fundera en stund innan du bestämmer dig. 

Din profil
När du loggar in för första gången så måste du uppdatera din profil som du hittar under ”Min meny”. Vid varje fält finns symboler som talar om vad som är obligatoriskt och vad som är synligt för andra medlemmar. Fundera på vad du vill ha ut av ditt medlemskap på Driftig.nu. Ju mer du fyller i på din profil desto större chans att andra hittar dig. Här laddar du även upp en bild. Du kan när som helst gå tillbaka och uppdatera informationen om dig själv. 

Min Meny
Här uppdaterar du din profil och dina inloggningsuppgifter. Under "hantera dina kontakter" tar du emot meddelanden från andra medlemmar och ser vilka kontakter du har lagt till i ditt nätverk. Här skriver du även pressreleaser eller andra nyheter om ditt företag som är av allmänintresse för andra under ”lägg till en nyhet”. Under "Min Meny" kan du även skriva i forum och lägga till ditt företag. Det är under ”Min meny” som andra medlemmar får veta mer om dig.  Bloggen däremot, sköter du separat under huvudmenyn.

Lägg till ditt företag
Under ”Min meny” kan du lägga till ditt företag som kommer att synas i branschregistret. Under ”lägg till ditt företag” fyller du i uppgifter om ditt företag och här kan du ladda upp en bild på ditt företags logotyp. I "branschregistret” under huvudmenyns "tjänster" kan du söka efter andras företag samtidigt som andra medlemmar hittar ditt.

Nätverket
Alla delar som är synliga i profilen är även sökbara för andra. Under menyn ”nätverket” kan du göra en enkel sökning på ett ord medan du i den avancerade sökningen kan välja och kombinera från de fält som finns i varje medlems profil. De medlemmar som matchar din sökning visas med namn, bild, bransch, företagsinformation och uppgifter om vad de erbjuder eller söker. Är det någon du tycker verkar intressant så klickar du på personen och hamnar på dennes profil där du kan läsa mer eller skicka ett internt meddelande. 

Forumet
I forumet kan du diskutera med andra medlemmar, ställa frågor, svara på andras frågor eller bara läsa vad andra har skrivit. Känn dig inte blyg för att ställa en fråga – på Driftig.nu finns inga dumma frågor och vi hjälper varandra! Tänk på att även forumet utgör en stor del av nätverket. Här kan du klicka dig vidare till personer som du tycker har gjort intressanta inlägg. Och tvärtom såklart. Är du aktiv i forumet är det större chans att andra hittar till din sida. Du skapar en signatur till dina inlägg via Min meny och en flik under "ändra min profil".

startknapp.jpg


Marknadsföring
Det finns många sätt att marknadsföra sig på via Driftig.nu. De enklaste har nämnts ovan – att hålla sin profil uppdaterad och att vara aktiv i forumet. Men att publicera egna nyheter och att skaffa sig en blogg är andra viktiga verktyg. I ”branschregistret” marknadsför du ditt företag och kan söka efter andras.

Medlemsnytt
Från ”Min meny” under ”publicera en nyhet” kan du skriva pressreleaser, nyheter eller artiklar. Dessa länkas från första sidan och arkiveras i ”medlemsnytt” under huvudmenyns ”aktuellt”. Var omsorgsfull med vad/när/hur ofta du väljer att publicera eget material så att inte förtroendet för dig eller ditt företag urvattnas. Det du publicerar måste vara välskrivet och enligt alla lagar. Redaktionen förbehåller sig rätten att ta bort material som inte håller måttet. Tänk på att rubriken ska vara innehållsrik och intresseväckande. 

Information/Expertpanelen
Förutom all information som finns på Driftig.nu i form av artiklar, nyhetsbrev, länkar, kalender med mera, så har du som medlem tillgång till en expertpanel med samlad kompetens inom områden som är relevanta för dig som företagare och som människa. Expertpanelen hittar du under ”tjänster” i huvudmenyn. Experterna har samlat en massa goda råd och vanligt förekommande frågor men du kan även ställa din egen fråga. 

Avslutningsvis – låt dig även inspireras av våra krönikörer, veckans företag och inte minst av varandra!