Personprofiler
"Alla har förmågan att övertyga"
2009-11-30

Veckans företag Tala Tydligt Retorikkonsult är ett kreativt företag som anser att alla har förmågan att övertyga. Den måste bara hittas, plockas fram och vässas. Företagets grundare, Jennie Gotsis, vill inspirera till att använda retoriken mer i vardagen och visa att vi med enkla medel kan belysa och lyfta fram det som säljer och övertygar i våra liv.

Läs mer...


jennie_gotsis_200px.jpg
 
Rosie Millberg var första svenskan i en dragster
2009-11-23

Veckans företag YoMama Crew är ett nystartat "nitroinjicerat”-inspirationsföretag som driver ett dragracingprojekt. Företaget är döpt efter race-drivern Rosie Millberg, som 1977 var Sveriges första kvinna att kliva ner i en dragster och tävla mot endast män. Idag har hon bredden att vara både mamma och mormor. Dotter Sabine Millberg är företagets kommunikatör.

Läs mer...


sabine_rosie_200px.jpg
 
Veckans medlem startar Annie's Sushi
2009-11-21

Efter tre år i Barcelona och jobb som projektledare på Citibank flyttade Ann Söderblom till Zürich i Schweiz. Med erfarenhet av att starta upp affärsprojekt sedan 18 års ålder är Ann nu säker på att hon kan skapa värde för sina kunder. Just nu byggs företaget Annie’s Sushi upp med hjälp av Twitter, YouTube och Anns blogg. Inom en snar framtid kommer onlinebutiken att vara fylld med sushiredskap.

Läs mer...

ann_soderblom_200px.jpg
 
Bokaktuelle Fredrik Wikingsson svarar på Tre snabba
2009-11-18
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar är högaktuella med sin bok Tårtgeneralen. Det är deras debutroman, men de har skrivit fler böcker tidigare. Ni ser dem också på tv – nu i Vem kan slå Filip och Fredrik på Kanal 5 och tidigare i år i Söndagsparty med Filip & Fredrik. Spana in Fredriks Tre snabba Driftig-svar.
 
Läs mer...
filipochfredrik.jpg
 
Veckans företag ska ge Grekland svenskt godis
2009-11-17

TZENH´S Swedish candy in Greece AB ska sälja svensk konfektyr till Grekland. Cloettas Polly, Centers choklad, Aromas Red Heart och Grahns gröna grodor är bara några av alla godissorter som kan avnjutas även när du befinner dig utomlands på grekisk semester. Du kan även hitta bageriprodukter som Godbitens mazariner. Jenny Moschopoulou startar upp bolag i samarbete med svenska Exportrådet i Grekland.

Läs mer...


jenny_moschopoulou_200px.jpg
 
Womengineer.se – sajten för fler kvinnliga ingenjörer
2009-11-16

Vet inte du heller vad en ingenjör gör? Marie, Veckans medlem Emelie Andrén Meiton (bilden) och Charlotte är tre ingenjörsstudenter från KTH och deras mål är att öka andelen tjejer som läser tekniska utbildningar. De driver därför sajten Womengineer.se, som samlar allt du behöver veta om du funderar på att plugga, eller redan är igång och pluggar, till ingenjör.

Läs mer...

emelie_andren_meiton_200px.jpg
 
Veckans företag "varnar för barn"
2009-11-10

Business Eventa är ett företag som arrangerar mässor och event – med specialitet att själv skapa, paketera och genomföra koncept. I år har de 10-årsjubileum och firar med att starta upp en stor renodlad barnmässa i Öresundregionen med plats i Malmö. Mässan: Varning för barn. Bakom mässan och företaget står Susan Wahlgren Persson och Jenny Petersson.

Läs mer...


varningforbarn_200px.jpg
 
Veckans medlem driver företaget petrified in pink
2009-11-09

petrified in pink är både Petra Setterbergs företag och blogg. Bloggen startade i januari 2008 då Petra var föräldraledig med tredje barnet Elin. Som grafisk designer, in-house på ett försäkringsbolag, hade Petra massa idéer och inspiration som behövde komma ut. Bloggen var en del i planen att pressa sig själv att faktiskt genomföra några av alla kreativa projekt. Och det slutade i eget företag.

Läs mer...

petra_setterberg_200px.jpg
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Resultat 41 - 48 av 205