Personprofiler
Veckans medlem driver företaget Copy Charlotte
2009-09-21

Copywritern Charlotta Wortzelius startade 2009 det egna företaget Copy Charlotte efter att ha diplomerat sig och fått goda vitsord från sin lärare, den välkände copyn Christer Wiklander. Företaget hjälper sina kunder med slagkraftiga kommunikationsidéer och texter där ledorden är personligt, påhittigt och pang på. Charlotta skriver även en blogg om reklam, språk och livet som egen företagare.

Läs mer...

charlotta_wortzelius_200px.jpg
 
Ny torsdagskrönikör är Christina Sandström
2009-09-16
Driftigs tidigare torsdagskrönikör Anna Tiles sa hejdå i förra veckans krönika. Hon har en späckad SIGNERAT-höst, så nu är det dags att presentera vår alldeles färska krönikör: Christina Sandström.
Du kan ha sett Christina när hon var Veckans medlem på Driftig.nu. Hon är marknadsförare, projektledare och coach. Och under oktober ska hon bland annat lära folk hantera journalister...

christina_sandstrom_200px.jpg
Läs mer...
 
Veckans företag låter barn leka giftfritt
2009-09-15

Madeleine Limé driver EkoLeko och hjälper andra fatta sunda beslut när de köper leksaker. Hon ville göra något konkret för våra barn och klimatet, där affärsidén bygger på produkter som är etiskt, socialt och miljömässigt hållbara. ”Jag är övertygad om att man kan driva ett framgångsrikt företag som bygger på socialt ansvarstagande i praktiken”, säger Madeleine som är en erfaren företagare.
 
Läs mer...


madeleine_lime_200px.jpg
 
Lisa Hennström fixar Rosa Resor – för tjejer
2009-09-14

Veckans medlem Lisa Hennström – bosatt i Örnsköldsvik – startade företaget Rosa Resor under 2009. Lisas vision är att skapa intressanta resor för tjejer med teman som till exempel vin, sport och spa. Nästa resa på tur är en mat- och vinresa till Barcelona. Resorna riktar sig till tjejer i alla åldrar. Du kan åka själv, med din mamma eller med tjejgänget.

Läs mer...

lisa_hennstrom.jpg
 
Idol-heta Peter Jihde svarar på Tre snabba
2009-09-10
Peter Jihde är aktuell som programledare för Idol i TV4, som körde igång nu i veckan. Men han syntes även som studioprogramledare när Sveriges herrar VM-kvalade – och vann! – i fotboll mot Malta.
Jihde blandar sport med musik och svarar på Driftigs Tre snabba.

Läs mer...
peter_jihde_ram.jpg
 
Veckans företag klär Lovikkavanten för catwalk
2009-09-07

Heart of Lovikka är ett nytt modemärke som har klätt upp Lovikkavanten för catwalken. Med ett stilrent formspråk förenas en hundraårig handarbetstradition med distinkt mode. Det är feminint, avskalat med fina detaljer. Du känner igen det broderade Lovikkamönstret och flätan med tofs från det traditionella hantverket, men här i ny tappning och färgskala. Grundare är Sofia Hagelin.
 
Läs mer...


sofia_hagelin_200px.jpg
 
Veckans medlem hjälper folk med varumärkesskydd
2009-09-06

Juristen Maite Eriksson driver Varumärkesombudet.se som hjälper små och medelstora företag med sitt varumärkesskydd. Idén är att ha låga priser som redovisas öppet på hemsidan. "Det är viktigt att nå ut till mindre företag eftersom de oftast har en felaktig uppfattning att varumärkesskydd inte angår dem. Man bör verkligen skydda sitt varumärke så fort som möjligt, det är som en försäkring.”

Läs mer...

maite_200px.jpg
 
De hjälper dig att starta egen TV-kanal på nätet
2009-08-31

Veckans företag StartaTVkanal.nu hjälper ambitiösa individer och företag att starta, driva och tjäna pengar på egna TV-kanaler på nätet. Frontar företaget gör tre driftiga tjejer som brinner för möjligheten att kommunicera genom rörlig bild. Trine Grönlund (bilden) är vd och tillsammans med resten av teamet driver de utvecklingen av TV på nätet och skapar nya normer där tittarna har makten.
 
Läs mer...


trine_gronlund_200px.jpg
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Resultat 65 - 72 av 205