Nobbad av förlagen men gjorde succé på bokmässan PDF Utskrift E-post
2013-05-21
Som fjortonåring skrev Jessica Hardiman en skolberättelse om den modiga ängeln Valentin som uppfinner en kärleksdryck och beger sig till jorden för att hjälpa en ledsen flicka. Åren gick, Jessica utbildade sig till manusförfattare och filmproducent. När hennes barn frågade vad som händer efter döden kom hon att tänka på berättelsen och bestämde sig för att publicera den. Det visade sig vara enklare sagt än gjort. Motgångarna var många men som bra sagor ska så slutar det lyckligt. Jessica Hardiman

”Valentin - den magiska drycken” är en sådan där riktig sagobok som man ser i filmer. Som man måste blåsa av dammet på innan det går att läsa titeln. Boken handlar om vänskap och kärlek, berättar Jessica. Den är varm och fantasifull och alla, barn som vuxna, kan känna igen sig i den. Den är också spännande. Kärleksdrycken visar sig vara förgiftad och in i det sista får man fundera över vem som ligger bakom illdådet.

Fick nej gång på gång
När Jessica i vuxen ålder bestämde sig för att publicera berättelsen hon skrev när hon var 14 år fick hon damma av och brodera ut den. När manuset var färdigt skickade hon det till olika förlag och fick nej gång på gång. Hon insåg efter ett tag att berättelsen behövde bilder för att förlagen skulle se potentialen. Hon fann en illustratör som det klickade med direkt och den ena vackra illustrationen efter den andra började växa fram. På nytt skickade hon in boken med alla bilderna på plats – men förlagen avböjde ändå.

– Det var droppen! Jag var tvungen att hitta på ett annat sätt att marknadsföra min bok och bestämde mig för att ställa ut på bokmässan i Göteborg, säger Jessica.

 

 

 

 

webbredaktörElise Ekelöf | Webbredaktör på Driftig.nu
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den |031-780 32 15

Förfrågningar från förlag började strömma in
Jessica tryckte upp boken i två exemplar och skapade en hemsida. Med hjälp av vänner och familj byggde hon upp Valentins hela sagovärld i en himmelsblå monter. Alla sagofigurerna var där och den magiska drycken bubblade i sin kittel. Som pricken över i spelade hon in den låt som Emily sjunger i berättelsen och lät sången ljuda i montern hela dagarna. Framgången var ett faktum. Förfrågningar från förlag började strömma in redan under bokmässan och på alla hjärtans dag 2012 gavs boken ut.

– Jag har alltid varit modig och kastat mig in i saker som jag brinner för. Jag är påhittig och har livlig fantasi. Det är bra egenskaper för en entreprenör. För att nå dit man vill måste man vara envis. Det finns lösningar på allt.

Skriver även på uppföljaren
Just nu arbetar Jessica med ett filmmanus på boken. Men det finns många fler idéer och tankar om framtida projekt för ängeln Valentin, flickan Emily och de andra i sagan. Julkalender, tv-serie, musikal och tecknad film är bara några. Hon skriver även på uppföljaren: ”Valentin den magiska kraften”.

– Det handlar om att våga. Att ta det där extra steget och bara göra det! Just do it! Fokusera på det du vill ha och lita på känslan i ditt hjärta. Känns den bra? Då är det bara att köra!

(Text: Malin Hankin)

 

 

>> Läs mer om "Valentin - den magiska drycken"   

>> Läs Driftigs artikelserie Vägen till boken

>> Tre knep för att marknadsföra din bok


  

 


Senast uppdaterad ( 2013-05-21 )