Prioritera rätt när du startar företag PDF Utskrift E-post
2016-10-18

Att driva företag är inte alltid det lättaste. Det är många saker att tänka på och vad är det egentligen du ska prioritera? Lena Törner har skrivit boken Våga vilja företag. Där ger hon tips inom många olika områden och lyfter även fram att det är tufft att driva företag. Här har vi valt ut några av de tips som finns med i boken.

Prioritera rätt

Sälj, sälj, sälj
Många lägger dagar och till och med veckor på att utveckla en affärsplan. Visst är det bra men du får inte glömma bort det allra viktigaste. Betalande kunder. Lägg din energi på att snabbt tänka ut hur du ska hitta dessa.

Säljrollen ser olika ut i olika företag, försöka att hitta det som passar dig och ditt företag. Det fungerar alltid mycket bättre att följa sitt hjärta än att försöka sälja in sin produkt eller tjänst med påklistrade klichéer eller inövade ordval.

Skapa värdeord
Genom att skapa vissa värdeord som du vill att ditt företag ska associeras med lägger du även de första byggstenarna för hur ditt företag kommer att uppfattas av andra. Se till välja ut dem med omsorg och att det sedan genomsyrar hela verksamheten.

elise_kontakt_thumb.jpg

 

 

Elise Ekelöf | Webbredaktör Driftig.nu
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den


 

 

Ta hjälp från andra
Med passion kommer du långt men se till att vara smart nog att anlita andra företagare för det du inte alls behärskar. Fundera ut vad det är du brinner för och fokusera på det. Kom ihåg att det inte är du personligen som behöver alla dessa egenskaper, det är företaget.

Undvik dyra konsulter
Undvik dyra konsulter, de är engagerade i sin rörelse, inte i din. De kan ge kloka råd, men de tar inte i och jobbar gratis när det stormar. Den uppgiften är din.

>> Läs även artikeln Skaka liv i din affärsidé

>> Läs mer om Lena Törner och hennes företag

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad ( 2016-10-18 )