Tips och erfarenheter från företagare PDF Utskrift E-post
2016-03-08

Det är mycket en egenföretagare ska ha koll på. Att då kunna lära sig av andras erfarenheter och ta till sig deras bästa tips kan därför underlätta en hel del. Varje vecka presenterar Driftig.nu “Veckans Företag” på sajten. Där får företagarna ge sina tre bästa erfarenheter/tips. Här får du en sammanställning av alla tips vi fått under året, det vill säga en grym lista med grymma tips!

vftg_tips.jpg

Här presenterar vi medlemmarnas bästa erfarenheter och tips. Om vi på Driftig.nu fick göra en top fem-lista över de tips som kommit in (utifrån hur många som gett samma tips) så skulle den se ut på följande sätt:

1. Tro på dig själv och det du gör.

2. Se till att nätverka och skapa kontakter.

3. Var beredd på att allt tar längre tid än vad du räknat med.

4. Gör något du brinner för.

5. Sätt upp tydliga mål.

Många av medlemmarna vill framhäva vikten av att du ska tror på dig själv och din idé. Varje framgångsrikt företag började med en människa som vågade hoppa.

Det är viktigt att du kämpar hårt och att du även kämpar på när det känns tungt (för det kommer det göra ibland).

Det är därför vikigt att du jobbar med något du verkligen brinner för, för så länge engergin du får tillbaka är större än energin du ger ska du alltid fortsätta.

För att lyckas med ditt företag tipsar medlemmarna om vikten av att sätta upp tydliga mål och skriva ner sina drömmar. När du sätter upp dina mål ska du vara medveten om att allt tar mycket längre tid än vad du tror (något som många verkar ha erfarenhet av). Ha mod att våga gå den väg du har bestämt.

Kom även ihåg, ensam är inte stark. Se till att skaffa dig en mentor eller samarbetspartners som kan stötta dig när du behöver. Det är alltid bra att ha någon att bolla idéer med.

Se även till att nätverka så mycket du bara kan. Gå med i olika nätverk, skriv i forum, var aktiv i sociala medier. Se till att vårda de kontakter du har och de nya du skaffar.

 

 

webbredaktör
Elise Ekelöf | Webbredaktör Driftig.nu
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den | 031- 780 32 15

Här får du en lista med lite peppande tips från företagare som delat med sig av sina erfarenheter:

- Ta hjälp med det du inte har intresse eller tid för exempelvis bokföring mm.

– Ha koll på ekonomin.

– Fokusera och fundera på den nytta man gör för sina kunder.

– Var inte rädd för att ta kontakt med tidningar/organisationer/företag och prata om dina produkter!

– Att ge det där lilla extra till kunderna och överträffa förväntningarna ger mångdubbelt tillbaka i form av nöjda, glada kunder - belöningen för allt ditt jobb!

– Våga fråga och be om hjälp!

Fokusera och gör det du är bäst på!

Var nyfiken, förbli nyfiken! Se på saker ur ett positivt perspektiv och var kreativ – en innovativ miljö skapar nya möjligheter.

Ta en paus ibland! Genom att prioritera din återhämtning blir du mer effektiv och kan prestera bättre och även må bättre.

– Bli inte sur på de potentiella kunderna som inte vill köpa av dig. Fundera i stället på varför de tackade nej och lär dig till nästa säljtillälle. Fel tidpunkt? Priset? Förstod de erbjudandet? Förklarar jag nyttan för dem på ett tydligt sätt?

– Det behöver inte vara perfekt i början, utan det räcker med att du har en grund att stå på som du sedan successivt kan utveckla.

Skriv en aktivitetslista och bestäm dig för att göra ett par saker varje dag som du prickar av. På så sätt ser du inte bara allt som är kvar att göra utan man inser att en hel del redan är klart.

Lär dig av motgångarna i början - det gör dig starkare!

– Utgå från ett problem och skapa en lösning, inte tvärt om!

Tänk inte för länge, då hinner någon annan före. Våga satsa. Går det inte vägen så har man förhoppningsvis lärt sig mycket på vägen.

 

 

 

Inspireras även av:

>> Webkurs: Sälj dig själv och våga ta betalt!

>> Boktips: Rivstart - STARTA EGET 2015

>> Fördelarna med att driva eget - företagarna berättar

>> Förför dina kunder med passion och drivkraft


 


Senast uppdaterad ( 2016-03-08 )