Därför ska du våga sikta högt PDF Utskrift E-post
2014-04-28

När du funderar på att starta företag så haglar tipsen från alla du träffar. Du har säkert hört att det kan vara bra att starta i liten skala för att sedan försiktigt trappa upp. Serieentreprenören Sandra Tigerlind håller inte med. Den energin du lägger på företaget är även den du får tillbaka. Satsar du stort blir resultaten ofta där efter.

Våga satsa

När vi funderar på företagande får vi ofta rådet att starta litet. Puttra igång en liten verksamhet vid sidan av ett fast, tryggt jobb. Vem ger dessa råd? Oftast anställda, trygga människor som helt enkelt aldrig själva varit en risktagare som vågar göra något så galet (roligt) som att starta eget företag. Och det är ju helt okej, världen kan ju inte vara full av visionärer och företagare.

Men är det verkligen dem du ska be om råd av? Eller är det av dem som redan gjort resan själv, testat genvägar, fallit i gropar och stått som segrare, drillats väl i entreprenörens verklighet? Ja, svaret kanske ligger någonstans mittemellan. Ni vet när man har riktigt flow, allt känns peppande, roligt och effektivt? Det händer oftast när vi lägger ner hela vår själ i uppgiften. Precis så är det att starta företag också.


 

 

Sandra Tigerlind
Sandra Tigerlind | Skribent inom Starta eget 070-6697003 | Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Stor energi = stora resultat
Att starta smått, knuffa in lite energi här och där och försöka skapa en helhet går ju givetvis, men det tar för evigt för man har aldrig flow. Om du däremot vågar hoppa, lägga din tid och energi helhjärtat på att få igång ditt företag, så händer det grejer. Eftersom du måste sätta större mål för din verksamhet så kommer energin att matcha målet. Med en liten verksamhet med små risker kanske du bara sätter små mål, vilket ger låg motivation, låg energi, och låga resultat.

Ett helgalet bungyjump från ditt vanliga trygga liv däremot innebär en hög risk, kräver höga mål, skapar hög motivation, hög energi och oftast fantastiska resultat. Något som ger dig en enorm boost och du inser plötsligt att allt är möjligt. Den sköna känslan är obeskrivlig och måste upplevas! Så ibland är kanske bästa rådet när man ska starta eget att smyga som en elefant. Stora, bestämda steg som kommer att sätta ett permanent avtryck. Siktar du mot stjärnorna måste du lyfta som en raket med stor drivkraft och energi, då kan du inte smyga.

Och som Kamprad sa, det är inte att nå målen som är det roligaste, utan resan dit!

 

 

Inspireras även av:

>> Fördelarna med att driva eget - företagarna berättar

>> De mest lästa och delade artikarna

>> Vilka bidrag kan jag söka som företagare


 


Senast uppdaterad ( 2014-04-28 )