3 viktiga tips när du startar eget PDF Utskrift E-post
2014-04-28

Sandra Tigerlind är 27 år och redan serieentreprenör. Hon har ett brinnande intresse för företagande och har ett stort engagemang som smittar av sig. Hennes favoritcitat är ”Det finns inget som är omöjligt – jag har bara inte gjort det än”. Här ger hon dig 3 viktiga tips inför det att du ska starta eget!

starta eget tips

1. Inse att du aldrig kommer att vara fullärd
Det är lätt att skjuta upp sin företagsstart i en evighet, för det känns osäkert och man vet ju inte om man verkligen kan allt man behöver kunna. Men vet du vad. Ingen vet allt när man startar. Hur gör man när man börjar ett nytt jobb, en ny utbildning? Man lär sig med tiden såklart. Är man osäker, så frågar man sina kollegor, kollar i någon manual eller till och med googlar det.

Det fungerar likadant när du blir företagare. Det är omöjligt att hålla koll på allt själv, men det är oftast gratis att fråga någon om hjälp. Se till att inventera ditt nätverk, vilka känner du som kan vad? Du lär dig under resan, så ibland måste man bara påbörja den.

 

Sandra Tigerlind
Sandra Tigerlind | Skribent inom Starta eget 070-6697003 | Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

2. Prioritera framsteg
Många vill följa sina drömmar, men hittar på många ursäkter för att inte behöva göra det just nu. Men vad har du att förlora? Ursäkten som används flitigast är att man inte har tid. Jag lovar dig att du har tid, men du prioriterar inte rätt. Ett dygn är lite grovt uppdelat på tre 8-timmarspass. 8h jobb, 8h sömn och 8h “fri tid”. Testa räkna lite. Lägg ihop en vanlig dag och vad du gör; handlar, lagar mat, hämtar barn, fikar med vänner, ser på tv, tränar, läser dagstidningen m.m.

Hur mycket du än försöker påstå att dina “måsten” fyller upp 8h fri tid, så finns det alltid sådant du kan prioritera bort för att dagligen ta ett steg mot ett lyckat företagande. I slutet av dagen så är det inte Candy Crush eller Grey’s Anatomy som kommer att förändra ditt liv. Det är du. Så testa att prioritera bort sådant som omöjligt tar dig framåt, och använd den tiden till att följa dina drömmar.

3. Sluta planera, börja göra
Det är tipset från de största och mest framgångsrika entreprenörerna i världen. Vi måste sluta fundera och detaljplanera allt, och börja göra, testa, våga, agera! Det är då man kommer framåt och ser resultat!

 

 

Inspireras även av:

>> Tips och erfarenheter från företagare

>> De mest lästa och delade artikarna

>> Förför dina kunder med passion och drivkraft


 


Senast uppdaterad ( 2014-04-28 )