Balans
Mental styrketräning för att komma i form
2010-04-30

- till sommaren eller för livet?!
Vi fantastiska människor vet ju alla att det är bra för oss att träna vår fysiska kropp. Vi behöver träna upp våra muskler för att bli starka och orka längre. Vad är det då som gör att det är så trögstartat för många? Upp till 80% av alla hinder vi har påstås sitta mellan öronen och kallas mentala hinder.

Mental träning
Läs mer...
 
Ömsesidigt och fungerande mentorskap
2010-04-09

Jag tittade på alla duktiga idrottare under OS. Hur hittar de sin motivation att träna dag ut och dag in? – Du bär på dina egna svar, skrev jag förra gången. De gör även de, och många har tagit stöd av mentorer, mentala tränare respektive coacher för att hitta sin egen bästa väg och sin motivation till att hitta och nå realiserbara mål. Vilka förväntningar har de haft på sina stödpersoner?

tva_personer_tecknat.jpg
Läs mer...
 
Bra kondition = Bra affärer?
2010-03-15

Att det är bra att röra på sig är långt ifrån någon nyhet. Hälsovinsterna med en god kondition är många, och du känner förmodligen till de flesta. Men kan god kondition också leda till goda affärer?

Springer
Läs mer...
 
"Medan du hoppas, rör på fötterna"
2010-01-18

Vi ska alla en gång dö. Förr. Eller senare. Strunt samma, det viktiga är inte när eller varför utan vad vi väljer att pyssla med tills det sker.
I buddhismen sägs det att det viktiga inte är vad vi åstadkom under vår livstid, utan vad vi försökte åstadkomma i vårt dödsögonblick.
fotter_skor.jpg
Läs mer...
 
Undvik bli sjukskriven av utmattning
2010-01-15

Sjukskriven för utmattningsdepression. Det är en alldeles för vanlig företeelse i dagens samhälle – de flesta av oss känner någon som har varit där. Men hur kommer det sig att vi människor kan hamna i den situationen att vi faktiskt blir mer eller mindre utbrända?  Borde vi inte känna att något inte stämmer, långt före att vi blir långtidssjukskrivna?

trott_dator.jpg
Läs mer...
 
Driftig tipsar: Så tar du hand om dig själv
2010-01-14


Det är viktigt att ta hand om sig själv. Att skratta mer, skaffa en hobby och ha kul när du tränar är exempel på enkla tips som kan höja livskvaliteten i vardagen.
Driftigs hälsoskribent under 2009, Cecilia Hedkvist, hjälper dig att inte fastna i en onyttig jobbfälla.

skratt.jpg
Läs mer...
 
Så väljer du din personliga coach
2010-01-13
På en överetablerad marknad av coacher med fler unika inriktningar kan vem som helst bli vilseledd. Nyttan av en skicklig coach kan bli en utvecklingsresa med resultat som du aldrig vågat drömma om. Att lägga fokus på din egen utveckling och att ha en projektledare som hjälper dig längs vägen är en vardagslyx för både framgång och välbefinnande. Men hur välja rätt coach?

coach.jpg
Läs mer...
 
Deras uppdrag: rädda liv
2009-11-20

För tio år sedan fick Läkare Utan Gränser Nobels Fredspris. Läkare Utan Gränser är en oberoende humanitär organisation, något som är viktigt för att kunna hjälpa över alla gränser. De bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.
Vid prisutdelningen höll de ett tacktal – som är lika giltigt idag.

lakare_utan_granser.jpg
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Resultat 73 - 80 av 151