Balans
Stressa rätt under nästa år
2011-01-07

 

Kanske hör du till de som gav nyårslöftet att stressa mindre? Knappt en femtedel av alla som ger löften lyckas. Här ger Driftigs skribent Ann-Christine Stawerfeldt dig råd kring hur du stressar smartare istället och på så vis hitta rätt balans i arbetslivet. 

himmel.jpg
Läs mer...
 
Så löser du livspusslet som mamma och företagare
2010-12-03

Det kan vara svårt att få ihop livets alla delar samtidigt som man ska jobba hårt för att hålla igång sitt företag. I en undersökning gjord av Driftig.nu visade det sig att 76 % av de tillfrågade medlemmarna har barn. Här ger Driftigs skribent Carola Lindström dig knepen för att fixa livspusslet som mamma och företagare.

Livspusslet som mamma och företagare
Läs mer...
 
Att ha en bra dag eller göra sig en bra dag
2010-10-11

När vi kommunicerar har vi en tendens att, så fort den andre öppnar munnen, få så fullt upp med att fundera på vårt eget svar att vi inte hör vad den andre säger. Hur fungerar du, pratar du mer än du lyssnar? Här ger Driftigs skribent Maritza Molin dig tips på hur du kan göra dig en bra dag.

Att göra sig en bra dag
Läs mer...
 
Så driver du företaget Ditt liv AB
2010-09-16

Mål och delmål, strategier, och planer. Det här är kanske bekanta termer för dig i ditt arbete eller ditt företagande. Men vilka planer och mål har du med ditt liv i övrigt? Hur planerar du för att ”Ditt liv AB” ska bli så som du önskar? Och inte minst – hur planerar du för att din hälsa ska kunna stötta dina mål istället för att sätta käppar i hjulet?

Så driver du företaget Ditt Liv AB
Läs mer...
 
Lär dig tänka positivt
2010-07-07

Har du någon gång känt att det är så mycket måsten och högen ständigt växer ? Har du upplevt att det är mest hjärnan som stressar, att tankarna överhopar sig? Lösningarna verkar lysa med sin frånvaro trots att du tänker så det knakar? Vänner, familj och kolleger verkar alla vilja ha din fulla uppmärksamhet samtidigt – det känns som om du inte räcker till? Vad kan vi då göra åt detta fenomen?

Tänk positivt
Läs mer...
 
Varva ner inför semestern
2010-06-28

Semestern har precis börjat. Du har massor av planer, men istället hamnar du i sängen – sjuk. De gånger en förkylning inte kommer som en ovälkommen semestergäst och sätter stopp för din framfart, så hastar du runt i ditt ”vardagstempo” hela den första semesterveckan innan du till slut lyckas varva ned till semesterlunken. Känner du igen dig? Då är det dags att börja träna upp din nedvarvningsmuskel!

Varvar ner inför semestern
Läs mer...
 
Övning för mental styrketräning
2010-06-07

Är du redo för att anta en utmaning? Du behöver inte tro på ett ord av det vi säger utan bara testa och uppleva vad som händer, ge det tio dagar framåt och se vad som sker i ditt liv. Varför? Det räcker inte att träna en gång för att få kondition eller att bli stark och samma sak är det med hjärnan som muskel - den vill också ha fler repetitioner och kontinuitet. 

Mental Styrketräning
Läs mer...
 
Så minskar du skaderisken på kontoret
2010-05-03

Vi är många som varje dag spenderar flera timmar framför datorn, något som kan leda till bland annat värk i rygg, axlar och nacke.
Rätt möbler, aktiva pauser och mindre stress är några av de åtgärder som minskar risken att drabbas av belastningsbesvär på kontoret.
mousetrapper.jpg
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Resultat 65 - 72 av 151